Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kur bijušas, kur ne – Lieldienas ir klāt! Ar tradicionālo olu krāsošanu, ripināšanu, olu kaujām, šūpošanos. Droši vien arī daudzi svētku galdā cels olas. Bet šoreiz dažādībai - Lieldienu ēdienu receptes, ko portālam TVNET laipni piedāvāja «Draugiem.lv» daudziem labi pazīstamā gardo recepšu autore Laila. Lai jums garšo un lai skaistas Lieldienas!
Želejolas
Lai sagatavotu šīs lieliskās Lieldienu oliņas, olu čaumalas jāsakrāj ātrāk.
Ņem olu, uzmanīgi nogriež spico galiņu (saturu izlej bļodā), čaumalu kārtīgi izplaucē, izžāvē un pataupa (iekrāj jau ātrāk, apmēram aprēķinot, cik būs nepieciešamas Lieldienu galdam).
Foto: no personiskā arhīva
Pildījumam:
* vistas gaļa,
* zaļumi, kādus vien vēlas,
* paprika (zaļā, sarkanā, dzeltenā, oranžā),
* buljons un želatīns (uz 1 l buljona ņem 1 paciņu želatīna).
Sagriež zaļumus un buljonā vārīto vistu sīkos gabaliņos. Uzbriedina želatīnu; kad tas uzbriedis, iejauc karstajā buljonā, lai izšķīst un tad izkāš, lai nav klāt liekie krikumi...
Iepilda olu čaumalās sagriezto vistu ar zaļumiem un papriku un uzlej buljonu ar želatīnu. Kad sastingst (padzisušu ieliek ledusskapī), prātīgi nomizo, un oliņas gatavas!