Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Ābolu deserts ar kanēli un putukrējumu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/newbirth/

Sastāvdaļas:

1. želatīns nepilna  ēd.k.
2. Kanēlis 2 tējk.
3. Piens 200 g
4. Olu dzeltenumi 4 gab
5. Cukurs apm. 100 g
6. Saldais krejums 200 g
7. āboli (apm 600 g) 4 gab
8. Margarīns vai sviests 50 g
9. Rozīnes 75 g
10. Ābolu sula 200 g

Pagatavošana:

Želatīna pulveri liek aukstā ūdenī uz apm. 10 minūtēm. Uzvāra pienu un kanēli. Ieputo olu dzeltenumus un cukuru pienā. Nepārtraukti maisot, to uzkarsē, bet nevāra. Nolej lieko ūdeni no želatīna un izkausē karstajā piena maisījumā. Noliek vēsumā, līdz ķīselis ir daļēji saželējis. Krējumu saputo stingrās putās un iemaisa daļēji saželējušā piena ķīselī. Nomizo ābolus, izņem sēklas un sagriež daiviņās. Pannā uzkarsē taukvielas. Ābolus un rozīnes sautē dažas minūtes, bet neapbrūnina. Pievieno ābolu sulu un turpina sautēt vēl dažas minūtes Atdzesē. Ābolus, rozīnes un putukrējumu ar kanēli liek saldā ēdiena trauciņos un pasniedz galdā.

Gatavojot šo saldo ēdienu, labāk noderēs skābi āboli.

Nepalaid garām
Uz augšu