Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Repše: saprotu tos politiķus, kas domāja par cilvēkiem

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) atzīst, ka viņam jau labu laiku bijis skaidrs, ka aizdevēji nepiekritīs mazākam samazinājumam par 500 miljoniem latu. «Nav tādu apstākļu, kas ļautu pēkšņi nepildīt vienošanos,» - tā ministrs.

Sarunā LTV raidījumā «100.pants» atklāja, ka pāris nedēļas atpakaļ jau saņēmis kategorisku «nē» mazākam budžeta samazinājumam, taču mēģinājis aizdevējus pierunāt. «Man jau pirms divām nedēļām tika skaidri norādīts, ka vienošanās starptautiskajā praksē ir pieņemts pildīt.»

«Man tas [kategorisks atteikums] bija pilnībā skaidrs. Mēģināju pārliecināt [koalīcijas] kolēģus. Vienlaikus sapratu tos politiķus, kas domāja par cilvēkiem,» sacīja Repše.

Jautāts, vai viņš nedomā par cilvēkiem, ministrs atbildēja: «Man jādomā tālredzīgāk. Lai valsts parāda pieaugums tiktu apturēts. Ja nebūtu parāda, kā tas ir Igaunijā, tad mēs varētu dubultot veselības aprūpes, vai izglītības budžetu,» norādīja viņš.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu