Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pateicoties stundu ilgajai sautēšanai, vista zem kraukšķīgās siera garozas ir ļoti sulīga, tāpēc fritējot, galvenais, sagaidi, ka vistiņa ir skaisti brūngana, un tad ņem ārā. Par to, ka tā iekšā nebūs izcepusies, jāuztraucas nebūs. Pasniedz ar frī vai krāsnī ceptiem kartupeļiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja pasniegsi kā pamatēdienu, tad no šā daudzuma paēdīsiet divatā; ja kā uzkodu, tad vari rēķināties ar četriem apmierinātiem cilvēkiem.
Sastāvdaļas
- 380 g kukurūzas cāļa (klasisks pieejamo cāļu svars)
- 4 timiāna zariņi
- 4 ķiploka daivas
- 1 laima daiviņa
- jūras sāls
- melnie pipari
- 50 g Parmas siera, smalki sarīvēts
- 50 g baltmaizes rīvmaizes
- 2 vidējas olas, viegli sakultas ar dakšu
- jūras sāls
- 1 estragona zariņš, smalki sakapāts
- 300 ml kukurūzas eļļas
Pagatavošana
- Sakarsē krāsni 210 grādus karstu. Sadali cāli mazākos gabalos – kājas, spārni, mugura divās daļās un fileja arī divās daļās.
- Folijā kārto cāļa gabaliņus, timiānu, ķiplokus, laimu, sāli un piparus. Aiztaisi foliju ciet un liec vistu krāsnī uz 1 h. Kad vista gatava, ņem to ārā.
- Vienā traukā sajauc olas ar sāli un pipariem. Otrā traukā sajauc rīvmaizi, sieru un estragonu. Sagatavo salvetes, kurās nosusināsi vistas gabalus pēc izcelšanas no eļļas.
- Liec katliņā karsēties eļļu. Kad tā gatava, karsta, sāc panēt cāļa gabaliņus. No sākuma vistu mērc olā, tad siera maisījumā un liec eļļā fritēties, lai no abām pusēm ir vienmērīgi apcepies. Ņem gabalus ārā un liec uz salvetes, lai notek liekie tauki. Kad vistas gabalus mērc olā un sierā, pārliecinies, lai ir pārklāta visa vista un nekur nepaliek tukšs laukums.
- Pasniedz vai nu ar krāsnī ceptām kartupeļu standziņām, vai zaļajiem salātiem.