Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dikļu pils un Valmiermuižas alus darītava aicina gardēžus, alus mīļotājus un visus, kam tīk gatavot, piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”, lai atklātu un apkopotu jaunas vai sen aizmirstas receptes, kurās tiek izmantots alus. Sākam publicēt jau iesūtītās receptes!
Nepieciešams
0,5 l Valmiermuižas alus stikla pudelē
vesels cālis
karijs
kartupeļi
sāls
pipari
dilles
Foto: no personiskā arhīva
majonēze
tomāti
krējums
lociņi
Foto: no personiskā arhīva
Pagatavošana
Noskalo cāli, nosusina, ierīvē ar kariju. Alus pudelei noņem visas etiķetes un cāli uzsēdina virsū.
Kamēr cālī iedarbojas karijs, nomazgā un nomizo kartupeļus. Sagriež daiviņās un kārto uz pannas ap cāli un alus pudeli, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Uzsilda cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā. Liek iekšā pannu un cep 50 minūtes.
Ņem ārā un kārto uz šķīvja.
Kartupeļus pasniedz ar majonēzi un pārkaisa ar dillēm. Klāt porcijai pievieno salātiņus. Mūsu gadījumā tie bija tomātu salāti ar krējumu, dillēm, lociņiem, sāli un pipariem.