Tādā karstumā īsti pat ēst negribas, bet ar ūdeni visu dienu neizturēsi. Tāpēc ideālais variants ir aukstā zupa. Šoreiz gan tradicionālais variants, kurš vienlaicīgi ir arī visvairāk iecienītais mūsmājās.
Vasaras karstumā – biešu aukstā zupa ar kefīru (47)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas
500 g burciņa marinētu biešu
1 litrs kefīra
1 garais gurķis
200-300 g vārītās desas (nav obligāti)
2 cieti vārītas olas
zaļie lociņi
dilles
Pagatavošana
Katlā izlej marinētās bietes ar visu šķidrumu, pielej kefīru un sajauc. Sasmalcina dilles, zaļos lociņus, sagriež desu, gurķus, vārītas olas. Visu jauc kopā un atdzesē ledusskapī.
Ja garšo zupa ar asumiņu, iejauc kādu tējkaroti sinepju.