Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

«Sabiedrība citai politikai» norobežojas no jebkādas atbildības

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partija «Sabiedrība citai politikai» (SCP) norobežojas no jebkādas atbildības saistībā ar otrdien notikušajām masu nekārtībām Vecīgā, vienlaikus norādot, ka grautiņi bija izdevīgi valdošajai koalīcijai.

«13. janvāra protesta pasākuma jēga bija paust sabiedrības neapmierinātību ar Saeimas un valdības līdzšinējo rīcību, novedot valsti dziļā ekonomiskajā krīzē. Vienīgais ieguvējs no ekstrēmisma un huligānisma 13. janvārī Vecrīgā ir valdība un valdošā koalīcija, kas, izmantojot visus resursus un demagoģiju, mēģina sabiedrības uzmanību novērst no visām tām problēmām, kas pastāv valstī – joprojām turpina bankrotēt uzņēmumi un zemnieku saimniecības, izput mājsaimniecības, cilvēki zaudē darbu, strādājošie tiek atlaisti un ekonomiskā krīze turpina padziļināties. Bet valdībai joprojām nav plāna, kā valsti no tās izvest,» trešdien preses konferencē paziņojis SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs, portālu «Apollo» informēja partijas pārstāvis Kaspars Funts.

SCP uzskata, ka patlaban valstī pastāv apdraudējums sabiedrības tiesībām pulcēties un paust savu viedokli, aizbildinoties ar ekstrēmisma apkarošanu. «Līdzšinējie valdošās koalīcijas paziņojumi liecina, ka turpmāk šie politiķi varēs vērsties pret jebkādiem miermīlīgiem pulcēšanās un protesta pasākumiem un novedīs līdz tādai situācijai, kāda šobrīd valda vairākās totalitārās valstīs,» brīdinājis Štokenbergs.

Savukārt SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks uzsvēris: «Šajā situācijā būtu ļoti žēl, ja tautas sapulces mērķi – politiskās un ekonomiskās prasības un piedāvājums – tiktu aizslaucīti aiz vandāļu mugurām, kā to vēlas panākt valdošā koalīcija.«

Viņš skaidrojis, ka protesta pasākuma laikā Doma laukumā viss noritēja mierīgi, jo kārtība tika nodrošināta, ko veica Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības (LAPA) brīvprātīgie kartības sargi. Savukārt LAPA priekšsēdētājs Arnis Sūna stāstījis, ka pirms protesta pasākuma Valsts policijas vadība LAPA kārtības sargiem aizliegusi ierasties uz pasākumu formas tērpos, kas arī apgrūtinājis brīvprātīgo iesaistīšanos nemieru neitralizēšanā.

SCP uzsver, ka protesta pasākuma organizētāji no savas puses veikuši visas likumā noteiktās prasības pasākuma organizēšanā, kā arī ievērojuši visas instrukcijas un rekomendācijas, ko pirms pasākuma deva Iekšlietu ministrijas struktūrvienību un Rīgas Domes atbildīgo amatpersonu speciālisti.

«Par nekārtību novēršanu ārpus Doma laukuma pēc tautas sapulces ir atbildīga valdība. Nav saprotams, kāpēc tas netika izdarīts. Ir skaidri zināms, ka Iekšlietu ministrijas struktūras var nodrošināt kārtību provokatīvās situācijās un ne tikai operatīvi novērst konfliktus, bet panākt, ka tie neizceļas, kā, piemēram, 16. marta pasākumos. Līdz ar to paliek neatbildēts jautājums – kāpēc 13. janvārī Iekšlietu ministrijas vadība pieļāva grautiņus,» teicis Štokenbergs.

SCP pārstāvji uzskata, ka visi zaudējumi, kas nodarīti cietušajām personām, kā arī kustamajam un nekustamajam īpašumam, ir jākompensē valdībai.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu