Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Marinēti ķirbji (17)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Es marinētos ķirbjus varu ēst kaut katru dienu - tik ļoti man tie garšo. Vienā reizē var samarinēt pat vairākus litrus šā garduma, tik un tā tas pazudīs viens un divi.

Sastāvdaļas:
~ 1 kg ķirbis

marināde uz 1 l ūdens:

  • 400-600 g cukura
  • 5-8 smaržīgie pipari
  • 10-15 krustnagliņas
  • 2 kanēļa standziņas
  • 20-25 g citronskābe

Pagatavošana:

Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos. Katlā lej ūdeni, pievieno garšvielas un vāra ~5 minūtes.Tad marinādē saliek sagrieztos ķirbja gabaliņus, tā, lai tos pārklātu šķidrums.Vāra uz lēnas uguns līdz ķirbis paliek caurspīdīgs. Ja vārīsies ilgāk, ķirbis var izjukt.Ar putu karoti izņem ķirbja gabaliņus no marinādes un liek burkā, marinādi vēlreiz uzvāra un pārlej ķirbjiem. Burkas aizvāko un uzglabā vēsumā.
Sākumā garšojot marināde šķiet ļoti spēcīga un stipra, bet pēc laika garšas savelkas un marināde kļūst maigi salda. Šādi pagatavotus ķirbjus var ēst vienkārši tāpat - kā uzkodu, bet var arī pasniegt klāt kādam gaļas ēdienam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu