Šādu uzkodu gatavo vai katrā ģimenē Gruzijā. Recepte ir visur vienāda, atšķiras tikai ar asumu un garšvielu niansēm. Gatavojaties doties pie dabas un gatavot pusdienas uz uguns? Piefiksējiet šo recepti, noderēs!
Marinēti kāposti - asie
Sastāvdaļas
- 1 kāpostgalva
- 2 bietes
- 5-6 seleriju kāti
- 1 ķiploka galviņa
- asie pipari pēc garšas
- 5-6 lauru lapas
- sāls
Pagatavošana
Solis 1
Kāpostgalvu attīrīt no virsējām lapām un sagriezt palielos gabalos. Bietes nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs. Seleriju kātus sagriezt smalkāk. Ķiploku sadalīt daiviņās un notīrīt.
Solis 2
Katlā uzkarsēt ūdeni ar sāli (1 l ūdens uz 2 ēd.k. sāls), pievienot 4-5 biešu šķēlītes, mazliet seleriju un 2 lauru lapas. Samazināt uguni un atstāt marinādi uz uguns, jo marinādei jābūt verdošai.
Solis 3
Pa to laiku sakārtot kāpostus, bietes, ķiplokus, selerijas, lauru lapas un ķiploku daiviņas burkā vai citā traukā, kas piemērots marinēšanai. Centieties sakārtot pēc iespējas ciešāk.
Solis 4
No marinādes izņemt bietes, selerijas un lauru lapas un pārlikt pa virsu kāpostiem. Pārliet ar marinādi. Burku apsegt ar vāku vai foliju un nolikt marinēties aukstā vietā. Apmēram pēc nedēļas kāposti ir gatavi.