Šodienas redaktors:
Dace Otomere
Iesūti ziņu!

Nepelnīti piemirstā maizes zupa (16)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: kalnina.com

Kurš būtu domājis, ka maizes zupu ir tik viegli uztaisīt! Tas varbūt pat ir vienkāršāk nekā nopirkt veikalā, katrā ziņā – garšīgāk, krietni garšīgāk. Man patīk tāda biezāka maizes zupa, un šajā gadījumā tā tieši tāda arī ir. No paciņas reizēm sanāk tāda ūdeņaina, bet paštaisītā sanāca perfekti bieza un maizīga. Uzsēdini vēl tai virsū tādu kārtīgu putukrējuma piku, sacel kājas uz galda un priecājies.

Recepte

  • 300 gramu rupjmaizes
  • 700 gramu ūdens
  • 100 gramu cukura
  • rozīnes
  • kanēlis

Šī recepte no mazās grāmatiņas «Saldēdieni» ir ļoti līdzīga tai, ko norakstīju no vecmammas pavārgrāmatas.
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni un apgrauzdē svaigu rupjmaizi, man tas prasīja minūtes 15.

Nevarēju gan īsti saprast, vai ir pietiekami apgrauzdējušās, bet maizes zupas garša teica, ka ir bijis gana.
Silto maizi ieliek katliņā, aplej ar karstu ūdeni un uzliek vāciņu, lai kādu pusstundu pastāv.

Pēc tam ņem sietu un mīksto maizi ar visu šķidrumu izberž caur to.

Raksta foto
Foto: kalnina.com
Raksta foto
Foto: kalnina.com
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu