No sirds priecājos, ka tagad tirgo saldēto kārtaino mīklu. Tas no tiesas atvieglo dažādu gardumu pagatavošanu. Protams, finansiāli neizdevīgi, tomēr cena atsver čakaru, pašiem gatavojot kārtaino mīklu. Šodien dikti sagribējās buljona pīrādziņus. Mmm, siltus, pufīgus, ar gana daudz gaļas pildījumu. Zvans vīram, lai, braucot pusdienās, ieskrien veikalā un nopērk saldēto mīklu un malto gaļu.
Gardie buljona pīrādziņi! (14)
Tātad mums vajadzēs:
- 500 g maltās gaļas,
- 2 iepak. kārtainās mīklas,
- 1 vidēji lielu sīpolu,
- 2 mazas ķiploku daivas,
- 1 olu,
- sāli,
- piparus.
Pagatavošana
Es izmantoju jaukto malto gaļu (cūka+liellops), taču man pašai vislabāk garšo no liellopa maltās gaļas.
Sākumā smalki sakapājam sīpolu un ķiploku. Liekam sakarsētā pannā tos nedaudz apcepties. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievienojam malto gaļu, sāli un piparus.
Gaļu nedaudz apcepam, līdz vairs nav sarkana. Un tad griežam uguni nost, ļaujot tai nedaudz padzist.
ņemam Tešlas mīklas plāksni un izveltnējam +/- kvadrātu. Pēc tam to sadalām 4 daļās.
Maliņas apsmērējam ar sakultu olu un liekam apmēram pusotru tējkaroti maltās gaļas. Pēc tam salipinām pretējos stūrus, veidojot trīstūri. Liekam uz pannas, apsmērējam ar sakultu olu.
Cep apmēram 180-200 grādos kādas 15-20 minūtes, vai līdz zeltaini brūni.
Nu lūk, ātri, vienkārši un gardi buljona pīrāgi. Var izmantot vārīto liellopa gaļu, ja vēl pats vāra, tad pievienotā vērtība ir iegūtais buljons. Lai labi garšo.