Izrādās, meksikāņu iemīļotajam ēdienam chilli con carne ir variācija, ko var pagatavot bez gaļas - lūk, recepte!
Chilli con carne veģetārā versija (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
CHILLI SIN CARNE
Pagatavošana laiks: 45 minūtes
Porcija: 4 cilvēkiem
Nepieciešams
- Četru veidu pupiņas – 400 g
- Konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza – 200 g
- Šalotes sīpols – 2 gab.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Burkāns – 1 gab.
- Sarkanā paprika – 1 gab.
- I love eco tomātu biezenis – 400 ml
- Vorčesteras mērce – 2 ēdamk.
- Dārzeņu buljons – 200 ml
- Kumins (romiešu ķimenes) – 1 tējk.
- Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
- Asais čili – 1 gab.
- Citronzāle – 1 gab.
- Ingvers – 1/3 tējk.
- Sāls un pipari – pēc garšas
- Zaļumi (kinza, lociņi, pētersīļi) – 3 saujas
- Tortiljas – 8 gab.
Pagatavošana
Sagriez mazos gabaliņos un apcep sīpolus, burkānu un papriku.
Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, kuminu un smalki sagrieztu čili un ķiplokus,
Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāri 10 minūtes.
Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpini visu vārīt līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.
Pievieno pupiņas un kukurūzu.
Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus vai vēl čili.
Pasniedz kopā ar zaļumiem un tortiljas maizi.
Ieteikums!
Izmēģini gatavo masu ietīt lavašos, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.*
* Autors - Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis