Liellopa fileja ir viscaur mīksta un kā radīta ēdieniem, ko gatavo no jēlas gaļas. Karpačo gatavošanai var izmantot astes daļu, jo tā būs vēl mīkstāka. Jānoņem cīpslas, un viss – gaļu nav nepieciešams ne marinēt, ne kā īpaši gatavot, jo tā uzreiz ir gatava pasniegšanai.
Liellopa karpačo
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- 400 g «Saulcerīšu» liellopa filejas
- jūras sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- extra virgin olīveļļa pārslacīšanai
aioli mērcei:
- 2 olu dzeltenumi
- 200 ml olīveļļas
- 2 tējk. citrona sulas
- 1/2 tējk. Dižonas sinepju
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sakapātas
pasniegšanai:
- marinēti mini sīpoliņi
- marinēti kaperi
- marinētas sēnītes
- zaļumi
- vārītas paipalu oliņas, pārgrieztas uz pusēm
- parmezāna siera šķēlītes
Pagatavošana:
- Gatavo aioli mērci. Bļodā uzkul olu dzeltenumus un, lēni lejot, iekul masā olīveļļu. Pievieno citrona sulu, sinepes, garšvielas un ķiplokus.
- Sagriez gaļu ļoti plānās šķēlītēs. Pa vienai kārto uz šķīvja, viegli piespiežot, līdz viss šķīvis noklāts ar gaļu, un pārber ar sāli un pipariem. Lai gaļa būtu sulīgāka un labāk izskatītos, pārslaki ar olīveļļu. Pa virsu kārto marinētos dārzeņus, sēnes, mērci, zaļumus, sieru, olas un pasniedz.