Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Pildītu olu receptes TOP 7

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Klāt Lieldienas, kad galdā liekam cieti vārītās oliņas. Lai nebūtu kā katru gadu, piedāvājam idejas, kā pildīt šo svētku «karalieni» - vārīto olu.

 
Raksta foto
Foto: panth

Olas ar tunča pildījumu

Nepieciešams

  • 6 olas
  • 150 g tunča savā sulā
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • pētersīļa zaļumi
  • sāls

Pagatavošana

Olas cieti novāra, noloba un pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem dzeltenumus.
Tuncim nolej lieko sulu, pievieno olu dzeltenumus, majonēzi un sāli pēc garšas. Visas sastāvdaļas labi saspaida un samaisa vienmērīgā masā.
Ar sagatavoto masu piepilda olu baltumus un rotā ar pētersīļa zaļumiem. Lai labi garšo!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix

Pildītas olas ar bekonu un pekanriekstiem

Nepieciešams

  • 8 olas
  • 1 ēdamkarote skāba krājuma
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls
  • 3 šķēles bekona
  • sauja pekanriekstu
  • dilles
  • lociņi

Pagatavošana

Cieti vārītas olas pārgriež uz pusēm, dzeltenumus saberž ar sinepēm, krējumu un sāli. Dzeltenumus pilda olu pusītēs.

Bekonu sagriež mazos gabaliņos, uz pannas sacep kraukšķīgus, taukus notecina uz papīra dvieļa. Pekanriekstus apgrauzdē uz sausas pannas, sasmalcina.

Uz olu dzeltenuma liek kraukšķīgo bekonu, pārkaisa ar riekstiem un sagrieztiem lociņiem.

Servē kopā ar dillēm.

 
Raksta foto
Foto: flickr.com/notahipster

Pildītas olas ar zemesriekstiem

Nepieciešams

  • 7 olas
  • 100 g zemesriekstu
  • 7 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Cieti vārītas olas sagriež uz pusēm. Zemesriekstus apgrauzdē un samaļ smalki. Dzeltenumus samaisa ar zemesriekstiem, krējumu, sinepēm, pipariem. Masu samaisa viendabīgu, pilda olu pusītes. Uz olām var likt lasi, garneles, ķilavu, siļķes gabaliņu.

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix

Pildītas olas ar rīvētu sieru un bietēm

Nepieciešams:

  • siers,
  • vārītas bietes,
  • cieti novārītu olu dzeltenumi,
  • krējums,
  • sāls,
  • pipari,
  • ķiploks.

Pagatavošana

Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru. Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm. Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem. Pievieno krējumu un garšvielas. Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix

Ar salātu kresēm un redīsiem pildītas olas

Nepieciešams:

  • 6 cieti vārītas olas,
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1/2 tējkarote baltvīna etiķa,
  • 1/2 krūzes sasmalcinātu salātu krešu,
  • 3 ēdamkarotes sakapātu redīsu (aptuveni 3 lieli redīsi),
  • 3 ēdamkarotes sakapātu seleriju (aptuveni 1 kāts),
  • smalki sakapāti redīsi.

Pagatavošana

Nogriez no olu abiem galiem papīra biezuma šķēles un pārgriez olas uz pusēm. Izberz dzeltenumus caur sietu (vai saspaidi ar dakšiņu) un pievieno pārējās sastāvdaļas, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Pildījumu liec dekorējamā piltuvē ar lielu atveri un spied masu baltumos. Pildītas olas var pagatavot 6 stundas iepriekš un uzglabāt ledusskapī.

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix

Pildītas olas ar šķiņķi

Nepieciešams:

  • 6 cieti vārītas olas,
  • 250 g šķiņķa,
  • 50 g siera,
  • 3 ēd.k. skābā krējuma,
  • 1-2 ēd.k. sakapātu pētersīļu,
  • 2-3 tomāti,
  • lociņi dekorēšanai,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • majonēzes mērce pēc garšas.

Pagatavošana:

Cieti novārītas olas noloba, sagriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Lai sapildītas olas varētu novietot uz šķīvja, nedaudz nogriež baltumiem pamatus. Ar gaļas mašīnu samaļ olas dzeltenumus un šķiņķi, maisījumam pievieno krējumu, sarīvētu sieru, zaļumus, sāli un piparus. Visas pildījuma sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Ar iegūto maisījumu piepilda olu baltumus. Izdekorē olas ar lociņiem un ieliek nelielā traukā uz tomāta gabaliņiem. Pasniedz kopā ar majonēzes mērci.

 
Raksta foto
Foto: panth

Pildītas olas ar kūpinātu lasi

Nepieciešams:

  • olas,
  • majonēze,
  • kūpināts lasis.

Pagatvošana

Cieti novāra olas, noloba, kārtīgi sagriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek atsevišķā traukā. Dzeltenumiem pievieno majonēzi un smalki sagrieztus kūpinātā laša gabaliņus, ja nepieciešams - sāli, piparus pēc garšas, sajauc viendabīgā masā. Olu baltumu pusītes kārto traukā - ieklājot, piemēram, salātu lapas. Iegūto masu pilda olu pusītēs un izrotā ar dillēm, sīpoliem, citronu utt.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu