![Raksta foto](http://f10.pmo.ee/FKMvnMNquMzJLqn5GOrbCUzk0c8=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2018/07/16/9701393t1hc652.jpg)
Klāt Lieldienas, kad galdā liekam cieti vārītās oliņas. Lai nebūtu kā katru gadu, piedāvājam idejas, kā pildīt šo svētku «karalieni» - vārīto olu.
Klāt Lieldienas, kad galdā liekam cieti vārītās oliņas. Lai nebūtu kā katru gadu, piedāvājam idejas, kā pildīt šo svētku «karalieni» - vārīto olu.
Nepieciešams
Pagatavošana
Olas cieti novāra, noloba un pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem dzeltenumus.
Tuncim nolej lieko sulu, pievieno olu dzeltenumus, majonēzi un sāli pēc garšas. Visas sastāvdaļas labi saspaida un samaisa vienmērīgā masā.
Ar sagatavoto masu piepilda olu baltumus un rotā ar pētersīļa zaļumiem. Lai labi garšo!
Nepieciešams
Pagatavošana
Cieti vārītas olas pārgriež uz pusēm, dzeltenumus saberž ar sinepēm, krējumu un sāli. Dzeltenumus pilda olu pusītēs.
Bekonu sagriež mazos gabaliņos, uz pannas sacep kraukšķīgus, taukus notecina uz papīra dvieļa. Pekanriekstus apgrauzdē uz sausas pannas, sasmalcina.
Uz olu dzeltenuma liek kraukšķīgo bekonu, pārkaisa ar riekstiem un sagrieztiem lociņiem.
Servē kopā ar dillēm.
Nepieciešams
Pagatavošana
Cieti vārītas olas sagriež uz pusēm. Zemesriekstus apgrauzdē un samaļ smalki. Dzeltenumus samaisa ar zemesriekstiem, krējumu, sinepēm, pipariem. Masu samaisa viendabīgu, pilda olu pusītes. Uz olām var likt lasi, garneles, ķilavu, siļķes gabaliņu.
Nepieciešams:
Pagatavošana
Aptuveni vienādā daudzumā sarīvē novārītas bietes un sieru. Cieti novāra olas un atdzesē. Tad tās noloba, pārgriež uz pusēm. Dzeltenumu sadrupina un samaisa kopā ar sarīvētajām bietēm, sieru un saspiestajiem ķiplokiem. Pievieno krējumu un garšvielas. Iegūto biešu salātu masu pilda sagatavotajās olu baltuma pusītēs.
Nepieciešams:
Pagatavošana
Nogriez no olu abiem galiem papīra biezuma šķēles un pārgriez olas uz pusēm. Izberz dzeltenumus caur sietu (vai saspaidi ar dakšiņu) un pievieno pārējās sastāvdaļas, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Pildījumu liec dekorējamā piltuvē ar lielu atveri un spied masu baltumos. Pildītas olas var pagatavot 6 stundas iepriekš un uzglabāt ledusskapī.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Cieti novārītas olas noloba, sagriež gareniski uz pusēm un izņem dzeltenumus. Lai sapildītas olas varētu novietot uz šķīvja, nedaudz nogriež baltumiem pamatus. Ar gaļas mašīnu samaļ olas dzeltenumus un šķiņķi, maisījumam pievieno krējumu, sarīvētu sieru, zaļumus, sāli un piparus. Visas pildījuma sastāvdaļas kārtīgi samaisa. Ar iegūto maisījumu piepilda olu baltumus. Izdekorē olas ar lociņiem un ieliek nelielā traukā uz tomāta gabaliņiem. Pasniedz kopā ar majonēzes mērci.
Nepieciešams:
Pagatvošana
Cieti novāra olas, noloba, kārtīgi sagriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumu un ieliek atsevišķā traukā. Dzeltenumiem pievieno majonēzi un smalki sagrieztus kūpinātā laša gabaliņus, ja nepieciešams - sāli, piparus pēc garšas, sajauc viendabīgā masā. Olu baltumu pusītes kārto traukā - ieklājot, piemēram, salātu lapas. Iegūto masu pilda olu pusītēs un izrotā ar dillēm, sīpoliem, citronu utt.