Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Avokado un bumbieru kūka (5)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Ļoti interesanta, nedzirdēta kūkas recepte, kas garšo gan saldummīļiem, gan arī tiem, kuri parasti neizvēlas ēst kūkas! Pārsteigums!

Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams

Biskvītam
Lobītas ķirbju sēklas – 50 g
Zaļās pistācijas – 50 g
Indijas rieksti – 100 g
Dzeltenās rozīnes – 200 g

Krēmam un kūkai
Kivi – 4 gab.
Avokado – 4 gab.
Bumbieri – 4 gab.
Medus – 2 ēdamk.
Laims – 1 gab.

Dekoram
Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g

Pagatavošana

Gatavo biskvītu - sablendē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt, līdz izveidojās ķepīga masa;
Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;
Liec sablendēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;
Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;
Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablendē ar medu un laima sulu;
Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;
Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Receptes autors - Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Komentāri (5)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu