Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Truša sedls ar burkānu - pilngraudu plācenīšiem (7)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Truša gaļa ir viena no vērtīgākajām mājlopu gaļām – tā satur daudz proteīnu, bet maz tauku, turklāt to iespējams viegli un ātri pagatavot.

Pagatavošanas laiks: 40 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

  • Truša sedls – 2 gab.
  • Burkāni – 400 g
  • Pilngraudu milti – 5 ēdamk.
  • Olas – 2 gab.
  • Mini brokoļi – 200 g
  • Sāls – pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Eļļa – cepšanai

Mērcei

  • Tomātu biezenis «I love eco» – 2 ēdamk.
  • Vorčesteras mērce – 1 ēdamk.
  • Cukurs – 1 tējk.

Pagatavošana

Sasien truša sedlus ar aukliņu un liec katlā kopā ar notīrītiem, vidēji lielos gabalos sagrieztiem burkāniem.
Pievieno ūdeni tik daudz, lai nosegtu truša gaļu, vāri vismaz 20 minūtes.
Kad burkāni kļuvuši mīksti – nokās, bet truša gaļu turpini vārīt vēl 20 minūtes
Īsi pirms truša gaļa gatava, izvāri arī brokoļus.
Burkānus samal viendabīgā masā, pievieno tai 2 olas un pilngraudu miltus.
No burkānu masas veido plācenīšus un cep kā pankūkas uz pannas, apcepot katru plācenīti no abām pusēm.
Kad truša gaļa novārījusies, nolej lielāko daļu buljona un saglabā to citiem ēdieniem.
Katliņā atstāj aptuveni 100 ml buljona, pievieno tam Vorčesteras mērci, tomātu biezeni un cukuru.
Vēl nedaudz pavāri truša gaļu un pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un burkānu plācenīšiem.


Padoms!
Truša gaļas buljonu, kas palicis pāri, atdzesē un glabā ledusskapī līdz 3 dienām un pagatavo no tā gardu zupu vai citu ēdienu.*

* Receptes autors - Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu