Visātrākais un veselīgākais veids, kā maltītē iekļaut lapu kāpostu, ir pagatavot to svaigos salātos, taču jāatceras, ka lapu kāpostam ir izmantojamas tikai lapas. Šis kāposts lieliski garšos kopā ar tomātiem, lociņiem, ķiplokiem, riekstiem, baziliku, seleriju, pētersīļiem, svaigo sieru, kā arī svaigi spiestās sulās. Lai rosinātu idejas, kā dažādot ikdienas maltītes, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs ātri un viegli pagatavojamu kale kāpostu ēdienu receptes.
Pagatavošanas laiks 5 minūtes
Porcijas 4 cilvēkiem
Sarīvē sieru, apgrauzdē Indijas riekstus.
Visas sastāvdaļas liec blendera krūzē un samal.
Ja vēlies, lai pesto būtu biezāks, eļļu pievieno pēc iespējas mazāk.
Pēc nepieciešamības garšai pievieno laima sulu, ja vēlies, lai pesto būtu asāks, pievieno čili piparu.
Pesto var glabāt ledusskapī noslēgtā traukā 3 līdz 5 dienas. Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.