Bezgala vienkārša un arī vienkārši pagatavojama maltīte. Tomēr sātīga un garšīga, it īpaši labi izdodas ar jaunajiem kāpostiem.
Kāpostu sautējums ar malto gaļu (4)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams
- 500 g maltās gaļas
- puse kāpostgalvas
- burkāns
- sāls, pipari,
- eļļa cepšanai
- krējums pēc izvēles
Pagatavošana
Kāpostu sagriež strēmelēs, burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Pannā atsevišķi apcep malto gaļu un kāpostu. Var apcept arī burkānu, bet tas nav obligāti. Tad gaļu un dārzeņus liek katlā, pārlej ar nelielu daudzumu ūdens, pieber sāli, piparus un uz mazas uguns sautē gatavu. Ja vēlas - beigās sautējumam var pievienot vai nu skābo, vai saldo krējumu. Pasniedzot pārkaisa sasmalcinātiem zaļumiem. Ēd ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.