Tāpēc, pērkot kafiju, lasi etiķeti, no kādas valsts ir šī kafija, zināsi, kādas garšas īpašības var sagaidīt.
Centrālamerika (izņemot Brazīliju) pasaules tirgū iezīmējas kā nopietns piegādātājs. Centrālamerikas valstis ieņem lielu pasaules tirgus daļu un dominē Amerikā.
Visās Centrālamerikas valstīs dominē līdzīgs klimats un augstums virs jūras līmeņa, plantācijās aug radniecīgu šķirņu kafija, bet kafijas audzētāji izmanto līdzīgas apstrādes tehnoloģijas. Kopīga iezīme šajā reģionā gatavinātajai kafijai - maigs augļu skābums. Kafijā, kas nākusi no Gvatemalas, sajutīsiet maigu ābolu skābumu, bet no Meksikas - ķiršu garšu. Centrālamerikas valstīs ražotā kafija iezīmējas ar brūnā cukura salduma iezīmēm, kas pāriet maigā šokolādes vai kārtainās mīklas sviesta aromātā. Augļu aromāts pārklājas ar maigu kakao un garšvielu aromātu, kurā dominē maigs skābums. Šī reģiona kafija ir ar vissabalansētāko aromātu.
Kolumbijas plantācijās augošā kafija iekļūst lielāko kafijas ražotāju valstu pasaules Top 3. Klasiskā kolumbiešu kafija, kopā ar augstākās klases kafiju no Peru, iezīmējas ar skābenu saldumu un stipru karameļu saldumu, kā arī jūtama zemesriekstu garša. Tieši šie kafijas aromāti kafijas kartē norāda uz Dienvidameriku.
Brazīlijā augošā kafija izceļas no citām Dienvidamerikas valstīm. Pirmkārt, šī valsts ir ievērojams piegādātājs pasaules tirgū, un tās produkcija plaši izplatījusies visā pasaulē. Kafijas pupiņas, kas nāk no Brazīlijas, īpaši tās, kas marķētas ar «Brazil natural» zīmi, iezīmējas ar zemesriekstu garšu un piesātinātu aromātu. Šī iemesla dēļ tās visbiežāk izmantojamas espresso gatavošanā. Šokolāde un maigā garšvielu pēcgarša ir galvenie brazīļu kafijas karognesēji. Šajā reģionā nogatavinātā kafija iezīmējas ar ilgi jūtamu aromātu.