/nginx/o/2018/07/15/9524989t1hb146.jpg)
Kurš gan neprot izvārīt frikadeļu zupu! Bet vai esi izmēģinājis kādu no šīm frikadeļu zupas receptēm?
Kurš gan neprot izvārīt frikadeļu zupu! Bet vai esi izmēģinājis kādu no šīm frikadeļu zupas receptēm?
Nepieciešams
Pagatavošana
Burkānu sarīvē smalki, liek vārīt apmēram 2 l ūdens.
Malto gaļu samīca ar rīvmaizi, olu, sāli un pipariem. No masas veido nelielas frikadeles, liek vārīties kopā ar burkāniem. Skābenes sagriež, kad frikadeles gatavas, liek zupā, vāra minūti. Zupu sāla un piparo.
Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem vai cepeškrāsnī ceptām siermaizēm.
Nepieciešams
Pagatavošana
Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē, liek vārīt. Malto gaļu samīca ar olu, pieliek smalki sagrieztu sīpolu, sāli un piparus. Kad kartupeļi pavārīti, no maltās gaļas masas veido nelielas frikadeles un liek zupā vārīt, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavai zupai pieliek sasmalcinātus pētersīļus un stienīšos sagrieztus gurķus.
Nepieciešams
Pagatavošana
Bietes izvāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Rīvētus burkānus apcep sviestā, liek vārīties ūdenī.
No gaļas, sviestā apcepta sasmalcināta sīpola, izmērcētas maizes, sāls un pipariem sataisa frikadeļu masu. Taisa nelielas frikadeles un liek vārīties kopā ar burkāniem. Zupai pieliek bietes, sāli, piparus un lauru lapu. Gatavu zupu pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.
Nepieciešams
Pagatavošana
Iepriekš izmērcētas grūbas liek vārīt, pēc 15 minūtēm pieliek sagrieztus kartupeļus un frikadeles. Visu vāra. Sīpolu sagriež, burkānu sarīvē, apcep eļļā, pievieno zupai. Beigās zupai pieliek sagrieztus gurķus un pielej marinādi, sāla, piparo, pārkaisa ar zaļumiem. Lai labi garšo!