Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

4 citādākas frikadeļu zupas (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: flickrcom/ Tony Alter

Kurš gan neprot izvārīt frikadeļu zupu! Bet vai esi izmēģinājis kādu no šīm frikadeļu zupas receptēm?

 
Raksta foto
Foto: flickr.com/milesgehm

Skābeņu zupa ar vistas gaļas frikadelēm

Nepieciešams

  • 1 burkāns
  • 300 g skābeņu
  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 ola
  • sāls
  • pipari
  • baltmaizes grauzdiņi

Pagatavošana

Burkānu sarīvē smalki, liek vārīt apmēram 2 l ūdens.

Malto gaļu samīca ar rīvmaizi, olu, sāli un pipariem. No masas veido nelielas frikadeles, liek vārīties kopā ar burkāniem. Skābenes sagriež, kad frikadeles gatavas, liek zupā, vāra minūti. Zupu sāla un piparo.

Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem vai cepeškrāsnī ceptām siermaizēm.

 
Raksta foto
Foto: flickr.com/birdies-perch

Frikadeļu zupa ar sālītiem gurķiem

Nepieciešams

  • 500 g maltās gaļas
  • sīpols
  • ola
  • sāls
  • pipari
  • 5 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 3 sālīti gurķi
  • pētersīļu zaļumi

Pagatavošana

Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē, liek vārīt. Malto gaļu samīca ar olu, pieliek smalki sagrieztu sīpolu, sāli un piparus. Kad kartupeļi pavārīti, no maltās gaļas masas veido nelielas frikadeles un liek zupā vārīt, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavai zupai pieliek sasmalcinātus pētersīļus un stienīšos sagrieztus gurķus.

 
Raksta foto
Foto: flickr.com/ Liz Mc

Biešu zupa ar frikadelēm

Nepieciešams

  • 1 kg biešu
  • 2 burkāni
  • 1 citrona sula
  • skābs krējums
  • zaļumi
  • 50 g sviesta
  • 250 g liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • sāls
  • pipari
  • šķēle baltmaizes
  • 1 ola
  • lauru lapa

Pagatavošana

Bietes izvāra, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.

Rīvētus burkānus apcep sviestā, liek vārīties ūdenī.

No gaļas, sviestā apcepta sasmalcināta sīpola, izmērcētas maizes, sāls un pipariem sataisa frikadeļu masu. Taisa nelielas frikadeles un liek vārīties kopā ar burkāniem. Zupai pieliek bietes, sāli, piparus un lauru lapu. Gatavu zupu pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

 
Raksta foto
Foto: flickr.com/ Tony Alter

Frikadeļu rasoļņiks

Nepieciešams

  • 300 g maltās gaļas + sāls un pipari
  • 7 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 marinēti gurķi
  • 1/3 glāzes grūbu
  • sīpols
  • eļļa cepšanai
  • 1 glāze gurķu marinādes
  • zaļumi

Pagatavošana

Iepriekš izmērcētas grūbas liek vārīt, pēc 15 minūtēm pieliek sagrieztus kartupeļus un frikadeles. Visu vāra. Sīpolu sagriež, burkānu sarīvē, apcep eļļā, pievieno zupai. Beigās zupai pieliek sagrieztus gurķus un pielej marinādi, sāla, piparo, pārkaisa ar zaļumiem. Lai labi garšo!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu