Manuprāt, šis ir pats ātrākais vakariņu ēdiens, ko vien māku, – vārīti rīsi ar vistu saldā krējuma un karija mērcē. Vēl ātrāk varētu pagatavot rīsu nūdeles ar šo pašu mērci. Tāpēc šis ir ideāls darbadienu vakariņu ēdiens – uzvāri rīsus, apcep vistu, pielej saldo krējumu un vakariņas galdā. Protams, ir dažādas variācijas, kā to padarīt mazāk treknu, aizstājot 35% saldo krējumu ar liesāku vai atšķaidot ar pienu vai ūdeni. Tas ir katra paša ziņā.
Vista saldā krējuma un karija mērcē (5)
Nepieciešams
– rīsi
– šķipsna sāls
– divas ne pārāk lielas vistas filejas
– nedaudz eļļas cepšanai
– 250 grami saldā krējuma (35%)
– karijs pēc garšas
– pāris ēdamkarotes sojas mērces
Pagatavošana
Vispirms noskalo un uzvāra rīsus. Es katliņā ūdeni leju tikpat biezā kārtā kā rīsi, pieberu nedaudz sāls un ar vāku virsū lieku vārīties uz lielas uguns. Kad dzirdu, ka caur rīsiem sāk burbuļot ūdens, samazinu karstumu līdz minimumam, un pēc kādām 15 minūtēm rīsi ir gatavi.
Pa to laiku vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Labi sakarsētā pannā ielej nedaudz eļļas un ātri apcep vistas fileju. Pievieno nedaudz sojas mērces un apmaisa, lai tā apņem gaļu. Pieber kariju, atkal apmaisa un beigās pievieno saldo krējumu. Ļauj uzmest burbuli un ņem nost no plīts.
Tas arī viss – sadala rīsus un mērci, papildina ar dārzeņu salātiem un ātras vakariņas ir gatavas.