Šodienas redaktors:
Marina Latiševa

Dārgie īpašumi ārvalstīs

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.freephoto1.com

ASV žurnāls «Forbes» publicējis dārgāko, 2006. gadā pārdoto dzīvošanai vienai ģimenei paredzēto nekustamo īpašumu sarakstu. Saraksta augšgalā ir angļu stila celtā savrupmāja Allinā, Ņudžersijas štatā. Par 929 kvadrātmetrus lielo māju ar 25 hektāriem zemes tās jaunais īpašnieks, investors Ričards Kurcs, samaksāja 58 miljonus dolāru. Par pieciem miljoniem lētāk – 53 miljonus dolāru – pirkums izmaksāja Džejam Kristoferam Frauersam, kurš iegādājās savrupmāju «Harkness Mansion» Ņujorkā. Interesanti, ka iepriekšējais īpašnieks 1987. gadā par to samaksāja 6.9 miljonus dolāru. Amerikas topa trešo rindiņu ieņem māja Dienvidfloridā, kuru par 50 miljoniem dolāru iegādājies finansists Henrijs Kravis. Ceturtajā vietā ir kompānijas «Sony Records» vadītāja Tomija Mottloja pirkums – rančo «Crystal Island». Par māju ar četrām guļamistabām, piegulošo zemi un ezeru viņš samaksāja 47 miljonu dolāru. Līderu piecinieku noslēdz vēl viena Ņujorkas savrupmāja - «Duke-Semans». To par 40 miljoniem dolāru nopircis bijušais taksometra šoferis Tamirs Sapirs, kas tagad nodarbojas ar nekustamiem īpašumiem un naftas aktīviem.

Kaut tikai iepatiktos kaimiņiem

Pasaules darījumu centrā Ņujorkā pārdošanai izlikti trīsstāvu apartamenti viesnīcā «Pierre Hotel». To pieteiktā cena ir 70 miljoni dolāru. Tiesa, pat šādas naudas esamība negarantē potenciālajam pircējam, ka darījums varētu notikt. Lieta tā, ka jaunā iemītnieka kandidatūru apstiprina pārējie mājas iemītnieki, kuriem pieder veto tiesības.

Krievi paaugstinās Kijevu

Krievijas kompānija «Mirax Group» uzsākusi tirdzniecības, biroju un dzīvojamā kompleksa celtniecību Kijevā, kas kļūs par Ukrainas visaugstāko celtni. Tās augstākais punkts atradīsies 170 metru augstumā, savukārt, objekta kopējā platība būs 205 tūkstoši kvadrātmetru. Projekta orientējošās izmaksas – 300 miljoni dolāru. Kompleksu nodot ekspluatācijā paredzēts 2009. gada beigās.

Dāsnās investīcijas

Saskaņā ar laikraksta «РБК-daily» ziņām 2006. gadā Krievijas komerciālajos nekustamajos īpašumos tika investēti vairāk nekā 4 miljardi dolāru. Analītiķi prognozē, ka līdz 2010. gadam šis rādītājs varētu izaugt līdz 10 miljardiem dolāru.

Izraēliešus velk uz Mēnesi

Tikai 2006. gada decembrī vien Izraēlas iedzīvotāji iegādājās vairāk nekā 1000 gruntsgabalus 500 kvadrātmetru platībā uz Mēness. Zīmīgi, ka pircēji tos uzlūko ne tikai kā oriģinālu dāvanu, bet arī kā ilgtermiņa investīcijas. Lieta tā, ka NASA plāno līdz 2020. gadam uz Zemes dabīgā pavadoņa atklāt dzīvojamo Mēness staciju, kas pēc gruntsgabalu īpašnieku domām paaugstinās šo viņu nekustamo īpašumu vērtību.

Fantāzijai nav robežu

Apvienotie Arābu Emirāti turpina iepriecināt pasauli ar oriģināliem nekustamo īpašumu projektiem. Tā Dubaijā tuvākajā laikā sāksies zemūdens viesnīcas «Hidropolis» celtniecība. Tajā būs 220 numuru, virszemes stacija, kurā ieradīsies viesi, zemūdens tunelis, kinoteātris, izklaides parks, atrakcijas un restorāni. Projekta paredzamās izmaksas ir pusmiljards dolāru. Tajā pat laikā Dubaijā tika prezentēts debesskrāpis, kas ārēji atgādina populāro atskaņotāju «Aplle iPad». Projekta pasūtītājs ir celtniecības kompānija «Omniyat Properties».

Plus 400 miljoni

1,3 miljardi ASV dolāru – šāda summa tika samaksāta kompānijai «Broadway Real Estate Partners LLC» par Bostonas visaugstāko debesskrāpi - «John Hancock Tower». Interesanti, ka vēl 2003. gadā šis 240 metrus augstais gigants maksāja «tikai» 0,9 miljardus dolāru. Kopumā bez «John Hancock Tower» tā iepriekšējais īpašnieks «Beacon Capital Partners LLC» šķīrās vēl no vairākiem nekustamā īpašuma objektiem četrās ASV pilsētās. Šī pakete pircējam izmaksāja 3,3 miljardus dolāru.

Frančus nodrošina ar mājokļiem

Franču varasiestādes apņēmušās likumdošanas līmenī nostiprināt savu pilsoņu tiesības uz mājokli. Atbilstošs projekts ir jau izstrādāts un nosūtīts izskatīšanai šīs valsts Ministru Kabinetā. Jaunievedums paredz, ka, sākot ar 2008. gada beigām maznodrošinātie francūži varēs caur tiesu pieprasīt mājokļa iedalīšanu, Bet sākot ar 2012. gadu šādas tiesības iegūs tie, kas mitinās vecās un dzīvošanai nepiemērotās mājās un dzīvokļos.

Čehi gatavojas cenu kāpumam

Pēc Čehijas nekustamā īpašuma aģentūru pārstāvju domām 2007. gadā māju un dzīvokļu cenas Karlovi Varos un tās apkaimē pieaugs par 15-20%. Pieprasījums pēc šejienes nekustamiem īpašumiem ir tik liels, ka lielākā daļa jaunceltņu tiek pārdotas vēl projektēšanas stadijā. Īpaši centīgi būvē ārzemnieki.

Pēc interneta datiem


Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu