- celties agrāk un nopelnīt brokastis. Vienam palīdz uzmundrinoša duša vai īsa rīta rosme, citam ēstgriba pamostas pēc pastaigas ar suni, kādam pietiek ar to, ka viņš paveic mājas darbus vai pagatavo maltīti citiem;
- gatavot brokastīs tādus ēdienus, kas ir īpaši gardi, smaržīgi;
n mēģināt pārkārtot dienas režīmu rīta pusē tā, lai brokastis nebūtu jāēd steigā, bet tās varētu mierīgi izbaudīt pie glīti klāta galda;
- iepriekšējā dienā kopā ar bērniem izdomāt, ko viņi vēlētos ēst brokastīs, un varbūt to kopīgi pagatavot, lai no rīta visiem gribētos nogaršot, kas tad tur iznācis.
To visu, protams, ir vieglāk pateikt, nekā izdarīt, taču mēģināts nav zaudēts.
- Lielā kārtainā brokastu sviestmaize. Ņem baltmaizes klaipu, sagriež to gareniskās parasta biezuma šķēlēs. Apakšējo un augšējo šķēli pārziež ar sviestu no vienas puses, vidējās — no abām. Uz maizes kārto šķēlītēs sagrieztu desu, gaļu, sieru, dārzeņus, kapātus zaļumus u. c. Var izmantot arī kausēto sieru vai dažādus sviestmaižu krēmus. Vēlams, lai katrā kārtā dominētu kāda cita krāsa. Tā maizes šķēles liek citu uz citas, viegli piespiež, ietin pārtikas plēvē vai folijā, atstāj uz nakti ledusskapī. (Ja kukulis liels, var uzlikt arī vieglu slogu.) No rīta klaipu sagriež šķēlītēs un pasniedz.
- Augļu biezpiens. Dažādus augļus un ogas, gan pašmāju, gan ievestos, sagriež glītos gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un kanēli un ļauj atsuloties. Ar blendera palīdzību vai, izberžot caur sietu, pagatavo viendabīgu biezpiena masu, pievieno cukuru un vanilīna cukuru vai kanēli, labi saputo. Ja masu grib gaisīgāku, tajā var iecilāt saputotu saldo krējumu. Pievieno augļu gabaliņus, saliek trauciņos, glīti izrotā ar vīnogām, pārsedz ar pārtikas plēvi un pa nakti atstāj ledusskapī.