Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

On-line: Latvija uzvar Turciju 1:0!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Mežiņs/AFI

Notiek Latvijas futbolam visu laiku nozīmīgākā spēle cīņā par iekļūšanu 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā pret Turcijas izlasi.

Spēle ir galā. LATVIJA AR 1:0 UZVARĒJA!!!!

90 + 2.minūte: Štolcers aktīvi iesaistījies spēlē, nopelnot Latvijas komandai jau otro stūra sitienu. Turki uzreiz notrieca no kājām Koļesņičenko. Pēc soda sitiena bumbu zaudēja.

90. + 1.minūte: Stūra sitiens pie Turcijas izlases vārtiem. Tas bija nesekmīgs, jo ātri zaudēja bumbu.

90.minūte: Pēdējā minūte... Trīs minūtes kompensācijas laiks.

89.minūte: Māris Verpakovskis, ovācijām pavadīts, atstāj laukumu. Viņa vietā laukumā iznāca Koļesņičenko.

88.minūte: Turki mēģina izmantot visas mazākās iespējas izdarīt sitienu un paglābties no zaudējuma. Latvijas izlase tomēr veiksmīgāka!

85.minūte: Turcijas izlasē spēcīgs sitiens ar galvu, taču bumba laimīgā kārtā trāpīja pa stabu. Maiņa Latvijas izlasē: Rimkus atstāj laukumu, viņa vietā laukumā iznāca Andrejs Štolcers.

85.minūte: Turkiem jau pieder acīmredzams pārsvars. Tomēr tik brīvi tomēr nejūtas.

83.minūte: Maiņas arī Turcijas izlases sastāvā. Taču Turcijas izlase sākusi spēlēt arvien bīstamāk, veidojot nemitīgus bīstamus pretuzbrukumus.

81.minūte: Turkiem izdevās izspēlēt pozicionālo uzbrukumu, taču tas noslēdzās ar neveiksmīgu centrējumu un Koļinko bumbu tvēra. Rubīnu nomaina Pučinskis.

80.minūte: Laukums kļuvis slidens, kā dēļ arī nokrita Rubīns un arī pāris reizes turki nespēja novaldīt bumbu.

79.minūte: Skaisti ielauzās turku aizsardzībā Verpakovskis, taču viņa gājienu atšifrēja vārtsargs, kurš veikli pārtvēra Verpakovska bumbu.

77.minūte: Rubīns uz līdzenas vietas nokrita neveiksmīgi un nedaudz savainojās. Turcijas izlasē notikusi spēlētāju maiņa.

76.minūte: Verpakovskis nonāca ideālā situācijā pie vārtiem, taču vārtsargs pirmais bija pie bumbas un Mārim sitiens nesanāca.

74.minūte: Bīstams sitiens pēc soda izspēles pa Latvijas izlases vārtiem, bet Koļinko lieliski atvairīja sitienu.

72.minūte: Latvijas futbolisti lēnām sāk zaudēt divcīņās, taču joprojām cīnās. Vienā no momentiem Rimkus pieturēja Emri Asiku, taču turks iesita atklāti ar dūri pa seju. Rimkusam pārsists deguns, un uz mirkli viņš atstāja laukumu. Savukārt Emre Asiks saņēma sarkano kartīti un tika noraidīts!

69.minūte: Cīņā ar Rimku ar elkoni iesita Fatihs Akjels, kurš saņēma brīdinājumu. Arī viņš nevarēs spēlēt atbildes cīņā Stambulā.

67.minūte: Lieliski spēlē Koļinko! Tieši pretī vārtiem spēcīgu sitienu izdarīja Erguns.

64.minūte: Turki izdarīja bīstamu sitienu pa vārtiem tuvējā stūrī, taču bumba lidoja gar vārtu stabu. Tribīnēs skandina 'Māri, Māri, Māri' :)

62.minūte: Rubīns izskrēja ātrā pretuzbrukumā, bet viņu pēdējā brīdī rupji nogāza Emre Asiks. Ja Rubīns būtu izvairījies, viņš vienatnē izskrietu pretī vārtiem...

61.minūte: Pāris kļūdas pie saviem vārtiem izdarīja Latvijas futbolisti, taču turkiem sekmīgs uzbrukums neizdevās. Atbildes uzbrukumā pārkāpumu izdarīja Rimkus.

59.minūte: Bleidelis pēc teicamas Stepanova piespēles ielauzās soda laukumā, taču pārsteidzās ar sasteigtu sitienu no šaura leņķa, un bumba lidoja pāri vārtiem. Ruštu saņēma brīdinājumu par runāšanu ar tiesnesi, tādēļ viņam būs nākamā spēle Stambulā jāizlaiž!

56.minūte: Bleidelis apspēlēja savu aizsargu un no slīpa leņķa izdarīja perfektu centrējumu. Pirmais pie bumbas bija vārtsargs.

53.minūte: Bīstama situācija pie Latvijas izlases vārtiem, kur laimīgas sagadīšanās dēļ bumba lidoja garām vārtiem, un šo sitienu Koļinko nez vai būtu atvairījis. Verpakovskis pārkāpa noteikumus, taču nākamreiz vairs netiks cauri sveikā... Viņam jau ir viens brīdinājums.

49.minūte: Turki cīņā par bumbām nervozē un regulāri pārkāpj noteikumus. Vienubrīd Latvijas futbolisti gan bīstami saspēlējās aizsardzības zonā, taču laimīgā kārtā Korobļovs paguva izraidīt bumbu autā. Savukārt turki nebeidz komentēt tiesneša darbu un sūdzēties par (ne)esošiem pārkāpumiem.

48.minūte: Spēles otro puslaiku enerģiski mēģināja iesākt turki, taču Latvijas izlases presings nav mazinājies. Latvijas izlase turpināja spēcīgi uzbrukt, taču mierīgā gaisotnē. Turki jau trīs reizes paguvuši pārkāpt noteikumus.

46.minūte: Sācies spēles otrais puslaiks. Maiņas sastāvos nav notikušas.

Pirmais puslaiks ir galā. Latvija ir vadībā ar 1:0!!!

45. + 1.minūte: Rimkus un Bleidelis izrāvās uz vārtiem, taču turku aizsargs, mēģinot glābt situāciju, raidīja bumbu savu vārtu virzienā, kas aizripoja gar vārtu stabu. Izpildītais stūra sitiens nebija veiksmīgs, jo pēc tā izspēles divi Latvijas futbolisti bija aizmugures stāvoklī. Pēc brīža turki izpildīja bīstamu sitienu par vārtiem, bet Koļinko atvairīja.

45.minūte: Divas minūtes būs kompensācijas laiks. Turki metās ātrā pretuzbrukumā, taču Koļinko bumbu tvēra.

44.minūte: Ļoti labi spēlē Rubīns, nepārtraukti iesaistoties uzbrukumos un cīņās ar aizsargiem. Mirkli vēlāk Verpakovskis ieskrēja soda laukumā, taču uzreiz divi turku aizsargi viņam bumbu atņēma.

43.minūte: Rubīns ielauzās soda laukumā un nevis piespēlēja partnerim, bet asprātīgi mēģināja trāpīt bumbu vārtu tuvējā kreisajā stūrī. Bumba lidoja pāri vārtiem.

42.minūte: Pirmais stūra sitiens pie Latvijas izlases vārtiem, tomēr turki nespēja to izmantot. Korobļovs gan bumbu izlaida ārpus laukuma gala līnijas, un turkiem iespēja veidot otro stūra sitienu, taču Koļinko bumbu pārliecinoši tvēra rokās.

41.minūte: Latvijas izlase veido nemitīgi enerģiskus un asprātīgus uzbrukumus, kas turkus iedzinusi izmisumā, un Latvijas izlasi spēj apturēt tikai ar pārkāpumiem.

39.minūte: Stepanovs bīstmai pārkāpa noteikumus aizsardzībā. No kreisās puses turki izpildīja sitienu, taču Laizāns izsita buimbu ārpus soda laukuma.

37.minūte: Latvijas izlase centīgi sedz katrs individuāli savus spēlētājus, tādēļ turki nevar piespēlēt saviem partneriem. Bumbu zaudē, bet pret Astafjevu pārkāpa noteikumus. Uzbrukums neizdevās, jo Rimkus kļūdījās.

36.minūte: Otro reizi pēc kārtas Bleidelis kļūdījās laukuma vidusdaļā, neprecīzi piespēlējot kolēģiem. Abas reizes ir paveicies - situācijas turki neprata izmantot.

34.minūte: Latvijas izlase spēlē enerģiskāk, taču turkiem tomēr izdevās viens ātrs pretuzbrukums, taču Bleidelis uz noteikumu pārkāpuma robežas nogāza turku uzbrucēju. Tiesneša svilpe klusēja.

31.minūte: Brīdinājumu saņēma Lobaņovs, nospēlējot rupji pret pretinieku. Viņš nevarēs spēlēt atbildes cīņā Stambulā. Turku futbolists atstāj laukumu savainojuma dēļ.

29.minūte: Māris Verpakovskis atklāja rezultātu - 1:0 Latvijas izlases labā! Tehniski apspēlējis aizsargu, Verpakovskis ieraidīja bumbu vārtu tuvējā stūrī.

26.minūte: Astafjevs piespēlēja laukuma vidū Bleidelim, kurš tālāk Lobaņovam, tālāk Rubīnam, veidojot ar vidēji garām piespēlēm uzbrukumus, kas ļoti nepatīk turkiem, kuri mēģina joprojām veidot provokācijas.

24.minūte: Turcijas izlases futbolists Okans Buruks ilgu laiku komentēja tiesneša darbu [kā visi citi...], līdz saņēma brīdinājumu, reizē norādot uz kabatu, kur glabājas viņam arī sarkanā kartīte.

21.minūte: Rimkus izdarīja pagriezienā slīpu sitienu, taču aizsargs ar galvu to raidīja ārpus soda laukuma. Pēc mirļa Astafjevs raidīja tālu piespēli uz soda laukumu, taču Astafjevs pārkāpa noteikumus.

19.minūte: Verpakovskis, saņēmis bumbu laukuma vidusdaļā, izrāvās līdz vārtiem, kur cīņā to pazaudēja.

16.minūte: Laizāns izdarīja pārkāpumu, turki ātri mēģināja iesākt uzbrukumu, taču izlaida bumbu ārpus laukuma.

14.minūte: Izrāvienā pa kreiso malu izskrēja Rubīns, taču izlaida bumbu aiz gala līnijas.

12.minūte: Pēc brīža uzbrukumā Verpakovskis pārāk teatrāli tēloja pārkāpumu soda laukumā, par ko saņēma dzelteno kartīti. Pēc brīža brīdinājumu saņēma turks par pārkāpumu laukuma vidusdaļā.

10.minūte: Bīstams moments pie Turcijas izlases vārtiem, taču piespēli no šaura leņķa pārtvēra vārtsargs Ruštu. 8.minūte: Ļoti emocionāli turki uztver notikumus laukumā, un vienubrīd pēc noteikumu pārkāpuma pret turku futbolistu vairāki futbolisti metās virsū Latvijas futbolistiem mēģinot izprovocēt uz Latvijas izlases spēlētāju nesavaldību. Izpildītajā soda sitienā no 30 metriem bumba ielidoja tieši rokās Koļinko.

6.minūte: Saspringtā situācijā pie Turcijas izlases vārtiem bumbu vārtsarga zonā dabūja Māris Verpakovskis, izdarīja ne pārāk stipru, bet viltīgu sitienu, taču vārtsargs pēdējā rbīdī paguva to izsist no tukšiem vārtiem.

5.minūte: Latvijas izlasei neizdodas izveidot kaut puslīdz sekmīgu pretuzbrukumu, allaž zaudējot bumbu turkiem laukuma vidusdaļā. Aktīvi spēlēja Vīts Rimkus.

3.minūte: Turkiem īsā laikā izdevās vēlreiz ielauzties Latvijas izlases zonā, taču arī šoreiz bumbu zaudēja un to spēlē no saviem vārtiem ar brīvsitienu ievadīja Koļinko.

1.minūte: Andrejs Rubīns izrāvās jau pirmajā uzbrukumā pretī vārtiem, saņēmis teicamu piespēli, vārtsargs izskrēja no vārtiem un pēdējā mirklī paspēja bumbu aizsist tribīnēs. Pēc brīža identiska situācija izveidojās pie Latvijas vārtiem.

00:00 Pirms spēles sākuma Lattelekom koris nodziedāja Latvijas valsts himnu, bet pēc tās stadionā ar klusuma brīdi pieminēja sestdien terora aktos Stambulā bojā gājušos cilvēkus.

00:00 Jaunākās ziņas - Turcijas izlases sastāvā spēlē Rīgā nespēlēs izlases uzbrukuma līderis Hakans Šukurs. Iemesls - vienkārši nespēlēs, kā to pirms spēles atzina Turcijas izlases treneris Gunešs.

Pirms spēles: Stundu pirms spēles sākuma «Skonto» stadiona apkaimē valdīja pamatīga jezga — vairāki tūkstoši cilvēku skaļām ovācijām pie ieejas tika pārbaudīti ar metāla detektoriem un tika pārbaudītas viņu somas. Turklāt stadiona apkaimē ir liels skaits drošības sargu, tādēļ nekas vairāk par skaļām aurām nenotiek.

Latvijas izlase: Aleksandrs Koliņko («Rostov», Krievija), Igors Stepanovs («Beveren», Beļģija), Aleksandrs Isakovs («Skonto»), Valentīns Lobaņovs («Skonto»), Igors Korobļovs («Ventspils»), Vitālijs Astafjevs («Admira», Austrija), Juris Laizāns («CSKA», Krievija), Imants Bleidelis («Viborg», Dānija), Andrejs Rubins (\"Šiņņik», Krievija), Māris Verpakovskis («Skonto»), Vīts Rimkus («Ventspils»).

Turcijas izlase: Ruštu Rečbers («Barcelona», Spānija), Emre Ašiks («Besiktas»), Ibrahims Uzulmešs («Besiktas»), Bulents Korkmašs («Galatasaray»), Fatihs Akjels («Fenerbahce»), Erguns Penbe («Galatasaray»), Emre Belozoglu (Milānas «Inter», Itālija), Okans Buruks («Inter»), Tugajs Kerimoglu (Blekbērnas «Rovers», Anglija), Ilhans Mansišs («Besiktas»), Nihats Kaveči (Sosjedadas «Real», Spānija).

Turcijas izlases galvenais treneris Šenols Gunešs paziņojis, ka cīņu Rīgā varētu aizvadīt galveno uzmanību veltot aizsardzībai. Kā ziņo Turkish Daily News interneta versija, Gunešs esot akcentējis, ka nedrīkst Rīgā ielaist nevienus vārtus. Tādēļ priekšroku dod spēlei aizsardzībā nekā nepārtrauktam presingam un centieniem par katru cenu gūt vārtus.

Taču arī spēle aizsardzībā var vienubrīd pajukt, par ko gan īpaši nobažījies nav Gunešs. Spēlē Rīgā Turcijas izlases rindās nespēlēs valstsvienības galvenais aizsardzības veidotājs Alpajs Ozalans, kurš tika atskaitīts no «Aston Villa» komandas un tādējādi pēdējās nedēļās ir palicis bez spēļu prakses.

Jāatzīmē, ka spēles Rīgā un Stambulā varētu kļūt liktenīgas tieši Gunešam. Ja Turcijas izlase netiks uz kontinenta čempionāta finālturnīru, Turcijas izlasi vēlāk vadīs cits treneris… Līgums ar Gunešu ir noslēgts līdz šī atlases turnīra beigām, un zaudējuma gadījumā tas netiks pagarināts.

Spēle sāksies ar klusuma brīdi terora aktā Stambulā bojāgājušo piemiņai, ziņo aģentūra BNS, jo šorīt Turcijas lielākās pilsētas Stambulas centrā pie divām sinagogām tika uzspridzinātas divas automobiļos ievietotas bumbas, nogalinot vismaz 16 un ievainojot 146 cilvēkus.

Pašreiz Rīgā gaisa temperatūra ir mīnus viens grāds, taču sinoptiķi sola, ka vēlāk temperatūra noslīdēs vēl zemāka. Pūš vidēji stiprs dienvidu vējs ar ātrumu desmit metri sekundē.

Gaidāmā futbola spēle radīs lielu interesi ne tikai Latvijā vien, turklāt ne visiem būs iespēja to redzēt televīzijā. «Apollo» Sporta kanālā būs iespēja sekot līdzi notikumiem spēlē on-line — šajā lappusē būs notikumu apkopojums par katru spēles minūti, bet pēc cīņas operatīvi būs iespējams izlasīt abu izlašu galveno treneru un labāko spēlētāju komentārus, kā arī apskatīt bilžu galeriju.

Sporta fani — savienojamies tiešsaistē!

Saistītie raksti:

  • «Austrumi — smalka lieta. Ne vienmēr» [Apollo]
  • «Spēli Rīgā tiesās Žils Vesjērs» [Apollo]
  • «Turkus pārsteidz ziemas elpa» [Apollo]
  • «Esot parādījušās viltotas biļetes» [Apollo]
  • «Starkovs: Varat nievājoši smīnēt, bet mēs patiešām mēģināsim tikt uz Portugāli…»[Apollo]
  • «Ja Latvijā būtu n-tūkstoši turku…» [Apollo]
  • «Latvija — Eiropas lielākā sensācija?» [Apollo]
  • «Ginešs sola pieveikt Latviju…» [Apollo]
  • Redaktors iesaka
    Nepalaid garām
    Uz augšu