Iestājoties vēsākam un tumšākam laikam, arvien biežāk rodas vēlme uzmundrināt sevi ar karsto dzērienu.
7 veidi, kā dažādot ikdienas kafijas garšu!
1. recepte: Kruīzkontrole garšas kārpiņām
Melna kafija + lazdu riekstu sīrups + putukrējuma cepurīte + kanēlis. Karamelizētā lazdu riekstu garša ideāli papildina melno kafiju, putukrējums piešķir saldumu, bet kanēlis noslēdz garšu simfoniju. Rezultātā – vidēji stipra kafija ar riekstainu garšu.
2. recepte: Pilna bāka riekstu
Kapučīno + lazdu riekstu sīrups + pavisam nedaudz kanēļa. Kafijas dzēriena recepte būs piemērota saldas un maigas garšas cienītājiem, kuriem patīk kārdinoša smarža. Starp citu, kanēlis ir viena no vērtīgākajām garšvielām un ļoti labi piestāv gada aukstākajai sezonai.
3. recepte: Uzmanības pastiprinātājs
Dubultais espreso + putukrējums. Šim dzērienam nav ieteicams papildus pievienot cukuru. Šī recepte patiks tiem, kuri ciena stipru kafiju, bet novērtē maigu garšu.
4. recepte: Dāsnais autobraucējs
Flat white (to gatavo no espreso un karsta piena putām) + karameļu sīrups + šokolādes pulveris + putukrējums. Piemērotākā recepte saldummīļiem, kuriem vajadzīgs kafijas mundrums, bet to grūti iedomāties bez saldas garšas.
5. recepte: Pedāli grīdā
Dubultais espreso + Amaretto sīrups + lazdu riekstu sīrups + putukrējums. Raksturīgākās īpašības – salds, stiprs un aromātisks. Vai zināji, ka Amaretto sīrupa mandeļu garšu iegūst no aprikožu kauliņu kodoliem, nevis mandelēm, kā tas varētu šķist?!
6. recepte: Turbo piedziņa
Dubultais espreso + karstas piena putas + putukrējums + Amaretto sīrups. Stipra un gaisīga kafija, ko piešķir karstās piena putas. Tās savukārt iegūst, karsējot pienu līdz 60 grādu temperatūrai.
7. recepte: Lēzenais starts
Kapučīno (līdzīgās proporcijās melna kafija ar karsētu pienu un karstām piena putām) + karameļu sīrups + kanēlis. Šī kafija būs piemērota brīdī, kad ir vēlme nobaudīt kaut ko siltu, maigu un aromātisku. Dzēriena akcents ir karameļu sīrups, kas piešķir kapučīno bagātīgu un krēmīgu garšu.
Receptes tapušas sadarbībā ar Circle K