Tāpēc ne vienmēr mazāks tauku saturs ir labāks!
Uz LAKTO pudelītes ir rakstīts, ka tas nesatur konservantus.
Patiesībā tas ir mārketinga triks - konservanti šeit vienkārši nav vajadzīgi, jo ar visām sliktajām baktērijām cīnās labās baktērijas.
Un, ja šādā dzērienā tu redzi kādu konservantu, tad zini - visas labās baktērijas ir nomirušas un veselībai nekāda labuma no šā dzēriena vienkārši nebūs.
Nu un tagad par galveno - par veselīgumu.
Rasēns sevi pozicionē kā «100% dabīgs raudzēts piena produkts. Tas satur vitamīnus, folijskābi un kalciju, kas ir tik ļoti nepieciešami ikvienam augošam organismam. Šie dzērieni, pateicoties sastāvā esošajām bifidobaktērijām BB-12 un acidofilām baktērijām LA-5, veicina gremošanas trakta normālu darbību un palīdz uzturēt un aizsargāt organismu no slimībām» - tā rakstīts mājas lapā. Visi labumi, ko satur Rasēns, ir 20-30% no dienas normas, toties cukurs ir 11,2 g - tās ir veselas divas tējkarotes! Salīdzinājumam piens un kefīrs satur 4,8 g - 4,5 g cukura un praktiski to pašu kalcija devu.
Baltais BALANCE satur 3 vērtīgo baktēriju kompleksu - L.Paracasei, B. Lactis, L. Acidophilus. L šajā gadījumā nozīmē Lactobacillus - tātad parastās laktobaktērijas. Šīs baktērijas satur gan mūsu organisms, gan lielākā daļa pienskābo produktu - kefīrs, krējums, jogurts...
Ar LAKTO ir līdzīgs stāsts. Neatkārtošos!
Ir viens bet... Mūsu organisms saņem šīs baktērijas pirmajās dzīves dienās ar mātes pienu. Pirmajā diennaktī kuņģis 100% piepildās ar bifido un lakto baktērijām un tādā veidā nosaka mūsu kuņģa un zarnu trakta veselību uz visu mūžu. Pēc tam, jau pieaugušajā dzīvē, to izdarīt ir grūtāk. Un ar jogurtiem un visiem šiem dzērieniem vien nepietiek. Kāpēc? Tāpēc ka visas olbaltumvielas koagulējas (baigais vārdiņš) vēl kuņģī un sadalās tievajās zarnās. Cik es sapratu, tad šis sarežģītais vārds nozīmē salipšanu, sarecēšanu, un tas nozīmē, ka visas labās vielas vienkārši sadalās ne tur, kur vajadzētu. Un otrs, visas šīs baktērijas (kuras mēs uzņemam ar dzērieniem) ir svešinieki, bet organisma imūnsistēma cīnās ar visiem svešiniekiem, vēl kamēr tie virzās lejā uz kuņģi. Tāpēc kvalitatīvi iesēt šīs baktērijas resnajā zarnā (kur tām ir īstā vieta) var tikai ar kapsulām biezā apvalkā, kurām nekaitē kuņģa sula un fermenti. Tādām kapsulām, kuras šķīdīs 4 - 6 stundas, un tajā laikā kapsula izies caur kuņģa un zarnu traktu un aiznesīs saturu līdz pareizajai vietai.