Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Nezūdoša klasika un pēdējais modes kliedziens: Annas Pannas TOP 3 karstie dzērieni

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: publicitātes

Karstie dzērieni vairs nekalpo tikai kā sasildīšanās elements – šobrīd ne mazāk būtiski ir tas, kā šie dzērieni tiek pasniegti un lai par tiem vizuāli pievilcīgā veidā varētu paziņot arī saviem sociālo tīklu sekotājiem. Latvijā pazīstamās raidījuma «Gatavo 3» vadītājas un kūku meistares Annas Pannas jeb īstajā vārdā Annas Birmanes Instagram konts noteikti ir viens no «garšīgākajiem» Latvijā, turklāt ne tikai ar kūkām. Tādēļ Anna iesaka savus TOP 3 karstos dzērienus, kas ne vien garšo lieliski, bet arī skaisti rotā sociālo tīklu profilus.

Anna Panna ir saldumu virtuoze, tomēr paralēli kūkām savu ikdienu nevar iedomāties arī bez gardiem un vizuāli skaisti noformētiem dzērieniem. «Primāri ikdienā ļoti daudz dzeru ūdeni, bet, tā kā kulinārija ir mana reliģija, tad katru dienu izdzeru arī kādu no maniem mīļākajiem karstajiem dzērieniem - kafiju, chai latte karsto dzērienu vai Matcha zaļo tēju. Visi šie dzērieni ir uzmundrinoši un sildoši. Tos ir iespējams pagatavot arī ar alternatīvajiem pieniem. Ar siltajiem dzērieniem sildos ikdienas pastaigās. Mēdzu tos pagatavot mājās un uzglabāt termosiņā vai iegādāties kādā no Rīgas veikaliem, kas ir pa ceļam ikdienas gaitās,» stāsta Anna Panna.

Kafija latte nesteidzīgiem ikdienas rītiem

Raksta foto
Foto: Publicitātes

Ikdienas ritms ir visai straujš, tāpēc rītos Anna labprāt bauda kafiju latte. Kā viņa pati atzīst, tā rīta cēlienu «pavelk» garumā, ļauj baudīt ilgāk un dod laiku sakopot enerģiju un domas. «Kafija ir tā, kuras iespējas ir neizsmeļamas, – tā lieliski sader ar saldu gabaliņu kūkas un ir izcils papildinājums garšas ceļojumā,» pārliecināta Anna.

Anna lieliski zina, kā savienot dažādas garšas izcilam galarezultātam. Kafiju arī kā garšvielu var izmantot ļoti daudz un dažādi, tā lieliski sader ar šokolādi, ar liķieriem vai riekstiem. «Ne velti viens no pasaules top desertiem ir tiramisu. Šīs saderības strādā. Turklāt kafija ir arī lielisks kompliments kūkām, tā ka tās var vienkārši baudīt kopā. Mans mīļākais salikums ir creme brule deserts ar espreso - pilnīga svētlaime garšas kārpiņām,» atklāj Anna Panna.

Chai latte – garšvielu tēja, kas silda pa ceļam

Raksta foto
Foto: Publici

Chai latte ir viens no pēdējiem pasaules modes kliedzieniem, kas iekarojis ne vien ārvalstu slavenību Instagram profilus, bet kuru iemīļojusi arī Anna Panna. Kā stāsta Anna, dzērienu iecienījuši jaunieši, jo tas ir salds un krēmīgs. Savukārt chai latte sastāvā esošo garšvielu maisījumu Anna iesaka izmantot arī kūku gatavošanā, jo tas lieliski sader ar vaniļu un balto šokolādi un pēc garšas vislabāk derēs pie burkānu vai ķirbju kūkām, vai kādiem rudenīgiem kļavu sīrupa dateļu pīrāgiem.

«Ikdienā man ir svarīga enerģija un uzmundrinājums, lai savienotu jaunās māmiņas pienākumus ar ekskluzīvu un gardu kūku cepšanu. Man jaunākais atklājums ir chai latte, kuru pirmo reizi nogaršoju un esmu iecienījusi līdzņemšanai. Chai latte nesatur kofeīnu, savukārt bagātīgā garšvielu buķete - kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers un medus - dod enerģiju un patīkami silda šajā aukstajā laikā, kad pastaiga ar ratiem ir izaicinājums,» dalās Anna.

Matcha - zaļās tējas pulveris, kas lieliski aizstāj kafiju

Raksta foto
Foto: Publicitātes

Matcha ir neparasta veida zaļā tēja no Japānas. Tā ir maltā tēja, kuru iegūst, saberžot augstākās kvalitātes zaļās tējas lapas. Ierakstot Instagramā mirkļbirku #matchatea, atrodami gandrīz 180 tūkstoši attēlu, kas liek garšas kārpiņām ietrīcēties.

«Efektīvā zaļā krāsa un garša paver plašas iespējas enerģiskiem, veselīgiem, uzlādējošiem un attīrošiem dzērieniem, kā arī neskaitāmu variāciju ēdieniem. Zaļās tējas pulveri izmantoju ne tikai gardu dzērienu pagatavošanai, bet arī matcha zaļā tēja ir lieliska piedeva siera kūkām, turklāt tai ir lieliska saderība ar mellenēm,» iesaka Anna Panna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu