Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Klājam Lieldienu svētku galdu: būs gan ar ko «piesiet dūšu», gan panašķēties

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Sagaidot raibos pavasara svētkus, izsenis tiek klāts arī Lieldienu svētku galds. Ievērojot tradīcijas, ģimene un sabraukušie viesi mielastā būtu jācienā ar košiem, krāsainiem un apaļas formas ēdieniem. Nekādā gadījumā nedrīkstētu piemirst olas, grūbas un pavasara zaļumu, piemēram, skābeņu zupiņu. Tomēr, laikam ejot, svētku ēdieniem ir piepulcējušies arī pasha un kuličs, kā arī citi ēdieni, kurus saimnieces uzskata par īpaši piemērotiem Lieldienu galdam. Saimniece sadarbībā ar receptes.lv piedāvā receptes, no kurām smelties idejas Lieldienu svētku mielastam!

 
Foto: Depositphotos.com/ Džiugas

Pikantās uzkodas

Olu uzkoda ar šprotēm

Foto: Depositphotos.com

Pikantā Lieldienu torte

Foto: Džiugas

Lieldienu siers

Foto: Depositphotos.com

Lieldienu pildītās olas

Foto: Depositphotos.com

Lieldienu siļķu salāti

Foto: Džiugas
 
Foto: Depositphotos.com

Sātīgie pamatēdieni

Garšīgā skābeņu zupa

Foto: Depositphotos.com

Vecmāmiņas jēra gaļas Lieldienu pusdienas

Foto: Depositphotos.com

Grilēts jūras asaris

Foto: Depositphotos.com

Grūbas ar baravikām

Foto: Depositphotos.com
 
Foto: Depositphotos.com/ Dansukker

Gardie deserti

Karaliskā Lieldienu pasha

Foto: Depositphotos.com

Lieldienu persiku pīrāgs

Foto: Dansukker

Lieldienu kuličs

Foto: depositphotos.com

Lieldienu tiramisu

Foto: Dansukker
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu