Šodienas redaktors:
Dace Otomere

Nekad nav par vēlu pagatavot savu pirmo Lieldienu pashu: recepte iedvesmai

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Ekrānšāviņš

Lai arī pasha nav mūsu pašu izdomāts un radīts ēdiens, tomēr tas ir brīnumgards un savu vietu atradis arī latvieša Lieldienu svētku mielastā. Jā, tā pagatavošanai būs nepieciešams gan laiks, gan ieguldītais darbs, tomēr rezultāts ir tā vērts. Ja esi apņēmies pagatavot savu Lieldienu pashu, tad seko receptei soli pa solim, un jau dienu vēlāk varēsi ar tuvajiem notiesāt šo biezpiena desertu gardu muti.

Sastāvdaļas

  • 1 kg vājpiena biezpiena
  • 300 g sviesta
  • 200 g skābā krējuma
  • 5 olas
  • 300 g cukura
  • Vaniļas cukurs
  • Rieksti, marmelāde, rozīnes, svaigi vai žāvēti augļi
  • Citrona miziņa un nedaudz citrona sulas
  • Nedaudz brendija, konjaka vai kalvadosa

Pagatavošana

  • Sākumā rozīnes un žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni.
  • Kamēr tie top mīksti, mīca biezpienu biezākā masā.
  • Olām pievieno cukuru un vanilīna cukuru, un kārtīgi sakuļ.
  • Tikmēr rozīnes būs jau nedaudz samirkušas, nokāš ūdeni un aromātam aplej tās ar brendiju, konjaku vai kalvadosu - ļauj 10 minūtes ievilkties.
  • Sviestu kārtīgi iemaisa biezpienā; lai maisīšanas process nebūtu smags, ieteicams sviestu pirms tam paturēt siltumā.
  • Tad biezpiena masā iejauc krējumu, samaisa un atkārto to pašu arī ar sakultajām olām.
  • Tālāk šo masu karsē ūdens peldē, līdz pirmajam burbulim un visu laiku maisa. Noliek uzsildīto masu aukstumā atdzesēties. Atdzisusi masa būs stingra.
  • Kamēr pasha dziest, sasmalcina žāvētos augļus, riekstus un marmelādi.
  • Sasmalcinātos labumus kārtīgi iemaisa atdzisušajā masā un kārto to marlē. Uzliek slogu un atstāj vēsumā uz nakti.
  • Nākamajā dienā iztin no marles.

Labu apetīti un priecīgas Lieldienas!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu