Kā stāsta uztura speciāliste Eva Kataja, sasaldēt drīkst gandrīz visu. Vienīgi jārēķinās, ka atkausējot var mainīties konsistence un garšas īpašības. Ir gan arī atšķirība starp mājās un rūpnieciski saldētiem produktiem – mājās saldētiem var būt lielāks vitamīnu zudums.
Arī pati uztura speciāliste izmanto šādu produktu uzglabāšanas veidu, saldējot gan sviestu, biezpienu un gaļu, kā arī dažādus augu valsts produktus. Ļoti ērti, ja tiek sasaldēts buljons, kuru pēc nepieciešamības var izmantot zupu vai mērču pagatavošanā, un nav nepieciešams to vārīt no jauna.
Droši drīkst saldēt arī jau pagatavotu ēdienu, piemēram zupas un sautējumu. Tas pat būs veselīgāk nekā vienkārši ledusskapī turēts ēdiens vairāku dienu garumā. Šādu saldētu ēdienu un produktus vēlams turēt saldētavā ne ilgāk par 6 mēnešiem.
Pilnu rakstu lasi žurnālā «36,6 °C».