Nebūs ne pirmā, ne pēdējā reize, kad atgriežamies mājās ar pilniem iepirkumu maisiem un secinām, ka pārtikas produktu ir vairāk, nekā spējam tos patērēt. Cerot uz iespēju tos ilgāk saglabāt svaigus, lielāko daļu liekam ledusskapī. Tomēr, pirms to dari, būtu noderīgi zināt, kuri produkti nav piemēroti uzglabāšanai ledusskapī, jo tādējādi zaudē garšu, aromātu, tekstūru un pat ātrāk bojājas, ziņo Delish.com. Lūk, 10 produkti!
10 produkti, kurus nebūtu ieteicams uzglabāt ledusskapī
1. Sīpoli
Mitrums, kas ir ledusskapī, liek sīpoliem ātri kļūt mīkstiem, pelēcīgiem un bojāties. Uzglabā tos vēsā un sausā vietā, taču blakus sīpoliem neturi kartupeļus. Uzglabājot abus produktus blakus, tie ātrāk bojājas.
2. Kafija
Kafijas pupiņu vai samaltas kafijas uzglabāšana ledusskapī liks tai zaudēt garšu, pat vēl vairāk - tā uzņems apkārt esošo produktu garšu. Lielus kafijas daudzumus uzglabā saldētavā, bet mazākus sausā, vēsā un tumšā vietā.
3. Olīveļļa
Šīs eļļas uzglabāšana ledusskapī mainīs tās konsistenci, no eļļaini šķidras uz biezāku, vairāk sviestam līdzīgu.
4. Baziliks
Baziliku labāk, gluži tāpat kā puķes, uzglabāt krūzītē ar ūdeni. Ledusskapī tas ātri savītīs un uzsūks apkārt esošo produktu aromātus.
5. Medus
Medus būs lietojams un vērtīgs mūžīgi, ja vien to uzglabāsi istabas temperatūrā.
6. Ķiploks
Ledusskapī ķiploks sāks dzīt asnus. Turklāt tā struktūra kļūs gumijota un krāsa netīkami pelēka. Lai ķiploks ilgāk būtu svaigs un aromātisks, uzglabā vēsā un sausā vietā.
7. Maize
Ledusskapī maize ātri izžūs. Ja maizes ir vairāk, nekā šobrīd spēj izlietot, glabā to saldētavā.
8. Avokado
Centies nogatavināt avokado? Nekādā gadījumā neliec tos ledusskapī! Taču, ja tie ir pietiekami nogatavojušies, tādus gan vari uzglabāt ledusskapī.
9. Kartupeļi
Šo dārzeņu uzglabāšana ledusskapī ar laiku padarīs tos saldenus un graudainus, jo vēsumā kartupeļu ciete pārvēršas cukurā. Tā vietā liec tos papīra maisiņā un uzglabā vēsā, taču ne aukstā vietā.
10. Tomāti
Ledusskapī tie zaudē visu savu garšu, jo aukstais gaiss aptur nogatavināšanās procesu. Cieš ne tikai garša, bet arī augļa tekstūra.