Kādus augļus jaukt kopā?
Pievērs uzmanību augļiem un ogām ar košām krāsām, piemēram, zaļu, sarkanu, oranžu, violetu, dzeltenu, lai izceltu katru augli, kas izmantots salātiem. Papildus daudzveidīgām krāsām padomā arī par dažādu tekstūru apvienošanu. Daži augļi un ogas ir ar sēkliņām, citi - izteikti kraukšķīgi. Daži ir īpaši sulīgi, bet citi savukārt ar šķiedrainu miziņu. Sajauc to visu kopā, lai ne tikai garša būtu laba, bet arī sajūta, tos ēdot.
Kādos gabaliņos griezt augļus?
Viena no pirmajām lietām, kuru māca kulinārijas skolās, ir glītu gabalu griešana. Tas ir ne tikai vizuāli pievilcīgi, bet arī atvieglo ēšanu. Vienalga, cik lielu šķēli vai gabaliņu vēlies redzēt savos augļu slātos, izvēlies tādu izmēru, lai vari visus augļus sagriezt maksimāli vienādi.
Kādās proporcijās tos likt?
Nevienam nepatiks pilna karote ar viena veida augli. Labos augļu salātos ir vienādas daļas no katra augļa un ogu veida. Ja ievērosi šo nosacījumu, tad neviens no viesiem nejutīsies tā, it kā viņam būtu pasniegts viena veida augļa pārpalikums no bļodas apakšas.
Ar ko «atvērt» augļu garšu?
Palielini garšu buķeti salātos, izmantojot svaigu citrona mizu un sulu no citrona vai laima. Citrusaugļu sula novērš augļu apbrūnēšanu, un tai ir «sāls efekts», kas atver un pastiprina augļu garšas. Vēl izteiktākai garšai uzrīvē citrona miziņu katrai porcijai atsevišķi.