Šodienas redaktors:
Dace Otomere

4 veidi, kā sagatavot rabarberus uzglabāšanai

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Ja rabarberu dārzā pārāk daudz, un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. Lūk, četri risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!

 
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Sasaldē

Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās, ievieto saldēšanai paredzētajos traukos vai maisiņos un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.

Saldēti rabarberi

Raksta foto
Foto: depositphotos.com
 
Raksta foto
Foto: depositphotos.com

Gatavo ievārījumu

Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.

Rabarberu ievārījums ar vanilīna cukuru

Raksta foto
Foto: depositphotos.com
 
Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Vāri sīrupu

Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus cauru gadu izbaudīt vasaras garšu.

Rabarberu sīrups

Raksta foto
Foto: depositphotos.com
 
Raksta foto
Foto: Depositphotos.com

Gatavo kompotu

Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu.

Rabarberu un zemeņu kompots

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu