/nginx/o/2018/07/04/7998745t1hea91.jpg)
Ja rabarberu dārzā pārāk daudz, un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. Lūk, četri risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!
Ja rabarberu dārzā pārāk daudz, un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. Lūk, četri risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!
Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās, ievieto saldēšanai paredzētajos traukos vai maisiņos un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.
Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.
Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus cauru gadu izbaudīt vasaras garšu.
Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu.