Ja rabarberu dārzā pārāk daudz, un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. Lūk, četri risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!
4 veidi, kā sagatavot rabarberus uzglabāšanai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sasaldē
Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās, ievieto saldēšanai paredzētajos traukos vai maisiņos un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.
Gatavo ievārījumu
Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.
Vāri sīrupu
Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus cauru gadu izbaudīt vasaras garšu.
Gatavo kompotu
Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu.