Kā pareizi cept bekonu cepeškrāsnī?
Lūk, daži padomi, kas ļaus tev pagatavot savā cepeškrāsnī labāko bekonu.
Noteikti uz cepamās plāts klāj cepamo papīru. Ir alternatīva - alumīnija folija, tomēr no tās labāk atteikties, ja ir iespējams izmantot cepamo papīru, jo pie folijas bekons mēdz pielipt un tad to ir grūti dabūt nost. Kā arī tā mēdz saplīst, un tad visa panna būs noklāta ar taukiem un, ja tie piedegs, pannu būs grūti nomazgāt. Cepamais papīrs ir universālāks un drošāks, tāpēc labāk izmantot tieši to.
Bekonu liec jau uzkarsētā krāsnī
Protams, tu vari likt bekonu aukstā krāsnī un tikai tad to ieslēgt, tomēr diez vai tas ir tā vērts. Rezultātu tas nekādi neietekmēs, tomēr šādā veidā var sasmērēt krāsns iekšpusi, ko pēc tam būs grūti nomazgāt. Ja tauki nonāks uz krāsns sienām brīdī, kad tā ir auksta, un tad lēnām uzkarsīs - tie kārtīgi piedegs un nebūs notīrāmi.
Izvēlies pareizo temperatūru
Mūsu galvenais uzdevums ir iegūt zeltainu, kraukšķīgu bekonu. Tādu iegūsi tikai augstā temperatūrā. Droši karsē krāsni 200 grādos apmēram 10 minūtes, pirms tajā liec cepties bekona šķēles.
Cepšanas laiks ir aptuveni 10 - 15 minūtes, tas ir atkarīgs no šķēļu biezuma un kraukšķīguma pakāpes, kuru vēlies iegūt. Cepšanas procesa vidū vari bekona šķēlītes apgriezt uz otru pusi - tas noteikti par sliktu nenāks!
Ieteikumi, ko darīt, kad bekons izcepts
Pēc cepšanas uz cepamās plāts paliks daudz tauku. Nesteidzies tos izliet - pārlej stikla pudelē vai burkā un uzglabā ledusskapī. Šos taukus vari izmantot, gatavojot gaļas ēdienus, cepot produktus zupai un buljonos. Tie ēdienam piešķirs piesātinātu un bagātīgu garšu. Šajos taukos vari cept pat brokastu olas.
Gatavo bekonu liec uz šķīvja, uz kura uzklāti papīra dvieļi. Ar citu loksni nosusini bekona virsējo pusi no liekajām taukvielām. Tad turpini ieplānotā ēdiena gatavošanu.