1. Lai izcepot gaļa nebūtu sīksta, tai jābūt atdzesētai.
2. Nav ieteicams izmantot saldētu un atkausētu gaļu, jo pagatavojot tai nebūs laba, baudāma struktūra un tā juks ārā. Labāk izvēlēties svaigu, atdzesētu gaļu, kurai kārtīgi notecinātas asinis. Gabaliem jābūt stingriem un vienmērīgiem.
3. Gaļai noteikti nedrīkst būt ķīmisks aromāts vai tāds, kas rada aizdomas par gaļas bojāšanos. Vizuāli svaigāka gaļa būs sausa, spīdīga un vienmērīgā krāsā.
4. Jāizvēlas tāds gaļas gabals, kas nav cīpslains un ir bez lielas speķa daļas (negodprātīgi pārdevēji bieži gaļas gabalus stendā novieto tā, lai šie trūkumi nebūtu redzami).
5. Ja nav citas iespējas, var pirkt vienu reizi saldētu gaļu. Lai pārbaudītu, vai gaļa bijusi saldēta tikai vienu reizi, paņem gabalu rokās un pasildi to ar pirkstiem; tajās vietās, kur piekļuva siltums, gaļai jākļūst tumšākai, ja tā nav, tad gaļa ir saldēta un atkausēta vairākas reizes.
6. Cūkgaļa - universālākā un piemērotākā gaļa šašlikam. Šī gaļa ir nopērkama teju katrā pārtikas veikalā, un izvēle ir tiešām plaša. Gaļu ieteicams izvēlēties gaiši rozā krāsā ar nelielu tauku kārtiņu. Tieši šašlika gatavošanai nav ieteicami filejas gabali, jo tie būs pārāk sausi un sīksti.