Savukārt, lai grilēšana būtu pēc iespējas veselīgāka, nav ieteicamas marinādes tikai uz eļļas bāzes un treknas gaļas cepšana uz atklātas liesmas,
kad tauki pil liesmās un degšanas rezultātā rodas gāzes, kas ar dūmiem apņem ēdienu, tādējādi veidojot kancerogēnus savienojumus – policikliskos aromātiskos ogļūdeņražus. Tāpat arī speciāliste vērš uzmanību uz to, ka grilējot ļoti svarīgi atcerēties, ka gaļai finālā ir jābūt pilnībā pagatavotai!
Vienlaikus viņa atzīst, ka neatkarīgi no gadalaika ikdienā uzturam ir jābūt sabalansētam, ko daudzi no mums steigā piemirst vai var realizēt ar grūtībām saspringta darba režīma vai citu apstākļu dēļ.
«Lielākoties mēs visi esam aizņemti, taču par uzmanības pievēršanu uzturam un tā sastāvam nevajadzētu aizmirst, jo par to, kam mēs šodien nepievēršam uzmanību, mums ilgtermiņā var nākties maksāt ar savu veselību.»
Uztura speciāliste iesaka uzturā lietot pēc iespējas vairāk augu valsts produktu, kas vasarā tiek audzēti tepat Latvijā, un, izvēloties gaļas vai zivju ēdienus, būt uzmanīgiem ar pievienoto garšvielu daudzumu, kā arī izmantot vasaras silto laiku un neaizmirst par atpūtu, sportu un vienkārši pastaigām svaigā gaisā.
Tāpat viņa iesaka sekot līdzi tam, kā uzturs maina ķermeni, un neaizmirst par ķermeņa sastāva pārbaudēm, kas, regulāri veicot, ļauj precīzi sekot līdzi pozitīvām vai negatīvām izmaiņām organismā un atbilstoši pielāgot uzturu un sportisko aktivitāšu daudzumu.
Ar ieteikumiem dalījās Benu Aptiekas pieaicinātā uztura speciāliste Liene Sondore.