Garšīgās plānās pankūkas
Nenovērtējamās brīvdienas ar pankūku rītiem, it sevišķi, ja mājās ir bērni. Ar ievārījumu, krējumu, medu vai vienkārši cukuru... mmm, pārāk gardi, lai atteiktos.
Rabarberu vai ābolu plātsmaize
Šis gan vairāk ir sezonāls kārums, bet, kamēr rabarberi un āboli ir pieejami pašu dārzos vai tirdziņā, tikmēr gatavojam uz nebēdu. Kā izrādās, latviešu saimniece un plātsmaize ir divas nesaraujamas lietas.
Tradicionālā aukstā zupa
Vasara bez aukstās zupas nav iedomājama! To pierāda arī lielā interese par šo recepti. Variāciju aukstajām zupām gana daudz - ar desu un bez, ar bietēm un bez, blendētas vai ar gabaliem. Visbiežāk, protams, gatavojam ar marinētām bietēm, svaigu gurķi un olām.
Visvienkāršākās kartupeļu pankūkas
Kā nu latvietis bez īstenām kartupeļu pankūkām? Nekā! Gatavojam visa gada garumā, bet īpaši labas tās ir rudens sezonā, kad kartupeļi tikko no lauka. Atliek vien sarīvēt un uzmest uz pannas. Prasīgāks gardēdis tās, iespējams, pildīs ar malto gaļu, bet notiesātas tiks visas.
Cūkgaļas kotletes ar sīpolu un ķiploku
Svētku galdā vai ikdienas vakariņās - neatņemama mūsu maltītes sastāvdaļa ir kotletes. Tikai no gaļas vai papildinātas ar sīpolu, ķiploku, bet katram sava īpašā recepte.
Maltās gaļas - kartupeļu sacepums
Arī sacepums ir meklētāko recepšu vidū. Šis ēdiens bieži vien atvieglo dzīvi un ietaupa laiku, jo darbošanās vien sākumā - saliec visu nepieciešamo traukā un pārējo darbu paveiks cepeškrāsns. Nemainīgas vērtības, protams, kartupeļi ar malto gaļu.