Traģiski stāsti: bojā gājusi arī pacientu mīlēta ģimenes ārste un talantīga, jauna māksliniece

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Traģēdija Zolitūdē pamazām iezīmē pavisam konkrētas aprises – katrs stāsts atsevišķi ir traģēdija, izpostīta ģimene, pāragri aprāvusies dzīve. Jau iepriekš ziņots, ka veikala «Maxima» nobrukumā bojā gājuši pārsvarā cilvēki spēka gados. Viņu vidū ir arī jauna, talantīga māksliniece Daina Skadmane un pacientu mīlēta un atsaucīga ģimenes ārste Leonija Apsīte.

Kā Latvijas Televīzijai pastāstīja Apsītes kolēģe Irēna, vēl ceturtdienas vakarā abas pļāpājušas ārstes izlolotajā privātpraksē Valdlaučos - ārste stāstījusi, ka šajā dienā jūtoties brīva un laimīga.

«Tajā brīdī jau nepievērš uzmanību cilvēka vārdiem, žestiem, sarunām...» stāsta kolēģe.

Privātprakse ar gandrīz 2000 pacientiem bija 55 gadus vecās, pacientu mīlētās Leonijas acuraugs, un, dienas beigās dodoties mājās, viņa vienmēr uztraukusies, ja kāds darbs palicis nepadarīts. Arī traģēdijas dienā ārste ap pulksten 17 zvanījusi kolēģei, lai pārliecinātos, vai viss ir kārtībā. Daktere dzīvojusi tikai 500 metru attālumā no veikala «Maxima», kurp, tāpat kā tik daudzas reizes iepriekš, devās iepirkties arī liktenīgās ceturtdienas vakarā.

Uzzinājis par notikušo, sievu aiz dzeltenā žoga neskaitāmas stundas gaidīja viņas vīrs. Diennakts laikā ģimeni vairākkārt aicināja uz bojāgājušo atpazīšanu, bet ne reizi sieviete bojāgājušajos netika atpazīta. Ģimene cerēja uz brīnumu. Diemžēl, brīnuma nebija..

Traģēdijā bojā gājusi arī kāda jauna un talantīga 23 gadus veca māksliniece Daina Skadmane, kuras darbi bija izstādīti izstādēs daudzviet pasaulē.

Daina Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) bija Vides mākslas apakšnozares studente. Viņas brālis Mārcis Liors Skadmanis sociālās saziņas vietnē «Facebook» māsu raksturo kā drosmīgu, neatkarīgu, talantīgu mākslinieci, kas vienmēr piedalījusies arī dažādos konkursos, tostarp arī Rīgas domes organizētajā Ziemassvētku egles konkursā ar savu darbu «Ziemassvētku egle vējā».

Liktenīgajā vakarā Daina veikalā bija kopā ar tēvu, kurš arī gāja bojā.

LMA savā mājas lapā izteikusi visdziļāko līdzjūtību savas studentes piederīgajiem un citiem traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu