Zābaciņi, vasks vai aerosols - kā ziemā pasargāt suņa ķepas?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gada aukstākajā gadalaikā suņa ķepām nepieciešama īpaša kopšana - mājdzīvnieka veselībai kaitē gan sniega kristāli, kas skrāpē pēdu spilventiņus, gan līdzekļi, ar ko tiek kaisītas ielas. PetCity speciāliste Līga Arājuma dalās padomos, kā pasargāt savu mīluli.

PetCity "Rīga Plaza" veikala vadītāja Līga Arājuma norāda, ka mājdzīvnieka saimnieks var izvēlēties dažādus līdzekļus, lai pasargātu dzīvnieka ķepas no slapjuma un sāls, ar ko tiek apstrādātas ielas: "Zābaciņi noderēs, lai dzīvnieka ķepas pasargātu arī no sniega kristāliem, kas var savainot ķepas."

"Ja dzīvnieks nevar sadzīvot ar zābaciņiem, var izvēlēties lietot vasku, ziedi vai spreju," stāsta PetCity "Rīga Plaza" veikala vadītāja.

"Svarīgi pēc pastaigas un līdzekļu lietošanas dzīvnieka ķepas nomazgāt ar ūdeni, un tikpat svarīgi ir pēc tam ķepas arī nosusināt."

» Kā pasargāt suņa ķepas ziemā?

Tāpat Arājuma uzsver, ka ķepas pasargāt nepieciešams ne tikai pilsētas, bet arī lauku suņiem - laukos varbūt nav sāls, ar ko dzīvnieks varētu saindēties, taču ķepām kaitē arī salna un slapjums.

Bet kā atrast īsto ziemas zābaciņu izmēru un kā pareizi lietot ķepu vasku?

Noskaties video!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu